Kvällspoesi

Vit filt.
Grönt te.
Svart Filippa K mugg.
Mindy Smith - One moment more.

I'm alive!

Efter en vecka i strålande sol är jag nu redo att möta världen!
Vi började med att möta IKEA igår för inhandling av tevebänk. Med en skruvmejsel i handen och beskrivningen i andra kastade jag mig över pusselbitarna. Allt gick alldeles perfekt enda tills möbeltillverkarna glömt att lägga ned 16 små söta (men väldigt väsentliga) skruvar. Så nu ska vi åka till IKEA och köpa skruv, skoj..

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

image160
På söndag sitter jag på ett flyg på väg mot sol och bad! Jag kan knappt sitta still just nu! Fredrik är världens bästa! Ett fyrstjärnigt hotell på Rhodos med (enligt dem själva) riklig och varierande frukostbuffé (åååhh), inbjudande och väl tilltaget poolområde (yes) med 200m till stranden (tjohoo). Det står Therése skrivet över hela hotellbeskrivningen.
Frågan är bara hur jag ska klara mig till söndag?

Dagens kontrast

I mitt huvud:
(tittar ut genom fönstret) "Oj vilket vackert väder, solen skiner och fåglarna kvittrar. Och här sitter jag alldeles ensam och.. öppnar kondomer fyllda med kokain."

Dagens djurkännare
Fredrik tittar på Djurakuten. "Det bästa vore nog att avliva honom" säger veterinärtanten på teve. "Vad är det för djur?" frågar jag Fredrik. "Ett marsvin" svarar han. Kameran riktas mot buren där det ligger en orm. Bra jobbat.

Stämningshöjare!

Att jag aldrig lär mig att lyssna på bra musik när jag känner mig nere. Det är allt som behövs för att mina mungipor ska peka uppåt igen.
Big Girls Don't Cry - Reeemix!
Change - Sean Kingston
Club Sound - David Kane

Fretch!


Sjuk?

Sjukt trött på jobbet.
Sjukt trött på Linköping.
Sjukt trött på att inte hitta någon sista minuten-resa.
Sjukt trött på att inte bo i min egen lägenhet.
Sjukt trött på ordet sjukt.
Sjukt trött helt enkelt.

En perfekt söndag

Vaknade klockan 10, gick upp klockan 11. Har nu duschat och ätit frukost. Suttit i favoritfåtöljen med en kopp chai i handen, Sophie Zelmani i öronen och DN i knät. Har läst 2 gripande livshistorier. Den ena handlade om de människor som vid blodtransfusioner innan 1992 smittats med hepatit c och som fortfarande inte vet om det. Den andra om Ashraf el-Hojouj, en av läkarna som tvingades erkänna att han hivsmittat de libyska barnen. Har även läst om Way out west-festivalen och undrat varför jag inte är där. Om nästa års mode som handlar om att använda det man har i garderoben på nya sätt och med oväntade färgkombinationer.
Sitter kvar i fåtöljen med ny Zelmani-skiva i högtalarna och en ny kopp te. Nu hoppas jag på att hitta en billig sista minuten-resa till solen och värmen. Bara en vecka kvar på jobbet och tre tills skolan börjar igen.
Hoppas du får en bra dag!

Min knäppa familj

En helt vanlig fredagskväll ute i Östra Harg:
Efter maten startas en "Vem kan göra flest chin-ups?"-tävling. Jag kom på sista plats med 1, Spink-Tove klarade 3, Tobbelito 4 och Thomas (15 år om 50 minuter!) vann med sina 5. Sen tittade vi på film och åt chips. 

Psycho

Idag beskrev en av mina favorit-kollegor mig som "trevlig och speciell". För mig är speciell inte en komplimang. Det är något man säger till någon som är lite annorlunda och konstig men som man inte vill såra. Jag berättade detta för mamsen. "Det var väl snällt sagt. Alla som träffat dig har alltid sagt samma sak. Dagismammor, tränare, lärare." Hur ska man då tolka detta? Har jag missuppfattat ordet speciell så att det faktiskt kan användas positivt eller är jag konstig? Jag vill nog inte veta svaret på den frågan..

Lika glad för det är jag, men gladast är nog räven.

Mördare

image159Vad härligt det måste vara att ha gröna fingrar. Att kunna fylla sitt hem med vackra, levande och syreproducerande ting. Själv klarar jag av fyllnadsbiten men 2 veckor senare har de övergått till knastriga, döda växtskelett. Man skulle kunna kalla det ett handikapp.
Nu sitter jag här och surfar på lättskötta växter. Men hur känns det egentligen att läsa orden "Mycket lättskött" bredvid bilden på en krukväxt som jag med lätthet tagit livet av? Inte bra kan jag berätta.

Lösning: Plastväxter?


Att paxa en lax

För mig är paxning något man gjorde på lågstadiet. "Jag paxade den stolen!" Helt enkelt ett omoget sätt att uttrycka äganderätt. Nu 14 år senare är spelreglerna lite annorlunda. Mer avancerat men frågan är om det är mer moget.
 
Pax nummer 1, 2, 3 och 4 på Fredrik då tjejer!

Bla, bla, bla

En del grejer framgår inte riktigt när man bara skriver. Till exempel ironi. Läste precis gårdagens inlägg och insåg att om man tror att jag är seriös framstår jag som en ytterst tragisk person. Jag ska försöka hålla igen lite på (här kommer svenskans fulaste ord) ordbajsandet och ta fram lite vackrare sidor hos mig själv (oops nu blev jag ironisk igen, jag kan inte hålla mig).

Idag har jag hållt i bland annat en Desert Eagle och många andra små (och stora) puffror. Det finns mycket skoj på SKL.


Gah!

Jag har fram tills idag inte riktigt vetat när skolan börjar. Nångång i september har mitt svar varit när någon frågat. Jag har till och med hittat på ett datum, den 7e. En fredag, helt perfekt. Lite upprop, lite föreläsning, lite utgång och så är allt som vanligt igen. Men icke, måndagen den 3e har någon gubbe hittat på att vi ska börja. Förstår de inte att vi behöver en helg med lite alkohol för att hitta tillbaka till varandra? Suck.

Kloka ord

"Älska som om du aldrig blivit sårad, arbeta som om du inte behöver pengarna och dansa som om ingen tittar."

Extra poäng?

Kikade på mina studieresultat och höjde ett ögonbryn över faktumet att jag nu läst 120 poäng, hum? Även med min oförmåga till huvudräkning kan man räkna ut att om jag läser 20 poäng per termin och har läst i 2 år så stämmer detta inte. Vad är då anledning till dessa extra poäng? Kanske är det en bonus för gott uppförande... neeej det stämmer inte. Kanske har jag läst 3 år utan att märka det? Eller... så har det med den f-ing Bolognaprocessen att göra. Och visst är det så. Den tråkigaste förklaring i hela boken. Gäsp. Förlåt för att det inte var roligare än så.

Ett stort tack till alla killar i bara överkroppar som befann sig vid Stångån alldeles nyss. Det där lät konstigt. Ehm. Vi låter det vara så. Vill bara klargöra att det inte var jag som såg dem. Harkel. Tack i alla fall. Ni gjorde någon glad.

Sommar, sommar, sommar!

image158Idag fanns det absolut ingenting att göra på jobbet. Därför fick jag gå hem tidigt, inte fy skam när solen skiner från en klarblå himmel. Här ska solas!
Har även varit duktig och fixat pass. Tur att man inte ska se den bilden allt för många gånger. Det neutrala ansiktsuttrycket får i alla fall mig att se ut som en brottsling.
"Ung kvinna i 20-års åldern häktades natten till måndag misstänkt för..." Ja ni förstår.


Snuttepluttigt

Filmer som får en att vilja mysa och kramas är ju alltid välkomna. Jag har nu inom loppet av en vecka sett 2 helt underbara filmer. Premonition med Sandra Bullock får mig känslomässigt engagerad på ett sätt som få filmer gör. Det är en thriller utan blod och splash och istället med psykologiska mardrömmar om människorna som man verkligen bryr sig om. Music and Lyric med Drew Barrymore och Hugh Grant lämnar mig med en varm känsla i magen. Kan man annat än älska torr brittisk humor?

Softis-varning på mig.


"En liten söt fot"

Denna text som tatuering skulle jag vilja ha under min fot. Annat alternativ är "en liten söt rumpa" i svanken och som Lovisa så snällt påpekade är det bara att byta ut en till f.d. sen när man blir gammal och skrynklig. Hon har lösningar på allt den tjejen!

Dagen annars har innehållit förvånandsvärt lite bakfylla, inköp av en grön tröja med Bambi på, scones med philadelphia och marmelad, film och fel kycklingsburgare på Max (anteckning till mig själv: delifresh är gott, classic är otäck med bacon och senap, usch).


Sms från Mamsen

"Lucia är mycket stolt. Hon har nedlagt sitt första riktiga byte. En liten mus."

Jag blir så stolt! Min lilla katt är så duktig. En riktig liten jägare. Men det var tur att jag inte var där och såg den söta lilla döda musen..

Från mossig till party

Efter jobbet i fredags var det dags för en riktig prövning. 14 av Fredriks norska släktingar är här över helgen och de är jättemysiga och trevliga men jag..ehm..förstår noll norska. Det gick som väntat, de pratade och jag nickade och sa mm och undrade i mitt lilla huvud vad de egentligen pratade om. Spektaklet ägde rum på Fredriks föräldrars land som inte riktigt kan ta emot så många människor på en gång, gissa vilka som fick sämsta sovplatsen? Detta resulterade i att jag när jag äntligen anlände till staden luktade mossa, mysigt.. Som tur var räddade kvällens värstingfest mig från dem. Just nu spelar Lovisa "Värsta schlagern" på tinnitusnivå, härligt!


Mitt hjärtat låter boom boom

image157Det finns en person här i världen som jag nu mera inte klarar mig utan. Denna blondin är i grunden rockbrud medan jag själv gungar till rnb. Våra musikval är därför lika olika som våra hårfärger. Men det finns en viss musikgenre som förenar oss. Intelligensbefriad dunkadunka musik i fågeln roger och kobojsarna-style. We like, no we love! De taktfasta baserna och omusikaliska sjungande nördarna får våra ben att dansa och våra läppar att le. Nu har en ny favorit fastnat i mitt huvud och det är dags att dela med sig. Här kommer östgöten Audiogate med Boom. Lyssna och njut!

Pssst, omtentan klarades..wiii!

RSS 2.0