Sjusovare i lägenheten

Skriver jättetyst på min dator så att min gäst inte ska störas. Klockan är i och för sig nästan 10 och det borde vara dags att vakna.
Igår var den stressigaste kvällen både jag och Lovisa upplevt. Vi höll till och med på att komma försent! Då är det illa. Såhär gick det till. Vi hade bokat ett litet bord på Meze i Vasastan till halv åtta. Fem minuter tidigare (som alltid) dyker vi upp och får slå oss ned. 3 minuter senare har vi beställt, eftersom vi tjuvkikat på menyn tidigare på hemsidan och visste vad vi ville ha. 45 minuter senare har vi fortfarande inte fått vår mat. Det hade inte varit ett jätteproblem om vi inte hade biljetter till Harry Potter och var tvungna att åka till Bergakungen klockan tio i nio. När klockan närmar sig halv kommer äntligen maten och vi har en kvart (!) på oss att äta upp. (nu gick hon upp) Jag tror det var jättegott men jag var mer fokuserad på att sleva in maten och tugga. Med magknip skyndar vi oss till bion och hinner faktiskt att köpa godis.
Filmen var mäktig. Den nya regissören använder sig av mycket specialeffeker och datagjorda ting och resultatet blir en riktigt snygg film. Innehållet däremot var lite tunt. Det kändes mest som en transportsträcka till nästa bok. Men helt klart godkänd! Nu ska jag bara låta bli att läsa vidare i nya boken och kanske plugga lite? På den här omtentan kommer ingen skicklighet användas utan endast tur...

image155
image156

Therése vs. Regnet

Nu när jag tillbringat snart 3 dimage154agar på västkusten så går det inte att låtsas... att det regnar. För det gör det! Hela tiden. I alla riktningar. Nedåt. Diagonalt. Horisontellt. Uppåt. Folk här nere är så duktiga, de har hela utstyrslar för nederbörd. Regnkappor, galonisar, genomskinliga-tanten-som-är-rädd-om-håret-hatt etc. Jag äger ett rosa paraply, det är mitt skydd mot regnet. Men nu ska jag uppgradera mig! Ett par gummistövlar ska inhandlas.

En fråga också angående väderleksrapporter. Lokala skurar över hela landet. Vad menas med det? Att det regnar överallt? Men säg det då.

Simma lugnt!

Äntligen hemma i MIN lägenhet och njuter av ensamheten. Sim SM i Halmstad har gett mig detta:
- Att för det första bo på 40 kvm med 3 pers ur min familj och dessutom i samma hus som 40 simmare är inte direkt utvilande.
- Ett nytt nickname att lägga till på lista, Harry Potter. Förklaring: i vår etta fanns en klädkammare som jag för att få lite lugn och ro sov i och detta var tydligen inte helt normalt. (Tänk Harry under trappan hos familjen Dursley)

- Simmare äter som hästar! Alltså verkligen enorma mängder! De äter inte på tallrikar utan ur ugnsformar. Hjälp!
- Det är väldigt tränings-motiverande att sitta och titta på halvnakna, solbrända och otroligt vältränade människor hela dagarna.
- Jag har sett fenomenen Alshammar och Frölander simma. Imponerande!
- Jag har sett lillebror simma 2 SM-finaler. Stort!

1. Jag och lillebror nr 2 Thomas njuter av regnet på läktaren (enda rosa paraplyt på plats, yay).
2. Start. 3. Lite tvättbräde/Speedo-bild för singel-girlsen out there. 4. Frölander inför 50m fjäril. (lånade bilder)


Lös och ledig!

Ja vad gäller jobbet alltså. Få inte upp hoppet nu.. Yeah I'm a sexy bastard!
?

Nu väntar en vecka i Halmstad, Göteborg och omtentasalen. I ösregn. Men mina ljusglimtarna kommer nog övervinna detta. Mysa med familjen på 40kvm, titta på syskon som simmar SM, umgås med Lovisan och förhoppningvis inte se ett enda kilo knark.

Idag har jag äntligen fått sitta i frisörstolen. Självklart skedde detta hos mina favoriter på Hair Style. Supertrevlig och trendig personal och helt klart Sveriges bästa schampooneringsmassage.

Efter regn kommer solsken.

Jag tycker till

Cheesecake Vanilla - Almondy
Mandelbotten med frisk vanilj-cream cheese, söt jordgubbssylt och jordgubbssås ripplad på toppen låter ju faktiskt riktigt gott. Det är det inte. Mina smaklökar uppfattade fet grädde som stått framme i värmen, kokos och syntetisk jordgubbssmak. Att kalla det här en cheesecake är ett hån mot mänskligheten. Sådetså!
image146



The Pursuit of Happyness
Film med Will Smith och hans son Jaden. Will spelar en försäljare vars liv är en stor tragedi, typ.
Jag tycker om glada filmer, där alla är lyckliga och kärleken blomstrar. Inte riktigt storyn i den här filmen. Positivt är att man dras med känslomässigt men när jag ligger i tevesoffan är jag inte ute efter att få en stor hård klump i magen.image147
 



OLW Minimal - Sourcream and onion
Ett bakat, icke friterat snacks med en fetthalt på endast 7%. Too good to be true? Nej det här är bättre! Dessa kan man ju nästan äta utan att få dåligt samvete. We chips-lovers like it!
image149

Då var det söndag

Kära stadsministern/kungen/jultomten/Gud,
Jag tycker att helgerna är alldeles för korta. Kan du göra något åt det?

Idag har jag äran att få riktigt njuta av en bakissöndag. Huvet känns lite ömtimage143 och jag har ont mellan två tår. Thank the lord för att det finns formel 1 att slötitta på.
Igår var vi en tapper trio som ville ut på stan men till vår förtvivlan upptäckte vi att alla (och då menar jag alla) våra vänner flytt till olika hörn i Sverige. Inga tårar fälldes över detta utan förfesten blev liten men rolig! Väl ute på stan slank vi in på Platå och träffade en färgglad typ image142med mobilkamera, drack sliskiga drinkar och shakade loss. Efter lite stalking ute i friska luften hittade vi också ett blont f.d. fluff och min poliskompis! A-C var snäll nog att påpeka att man som polis nog inte uppskattar att en liten brunett med några drinkar i kroppen hoppar fram och säger "Heeeej!", point taken.
(lånar lite bilder från färgglada snubben, överst: jag och Ac, underst: jag och okänd blondin som hade likadant armband som jag, bra smak helt enkelt!)

What to do?

Dilemma: Chips är ruskigt gott men jag vill inte bli fet.
Teaser: 1 m framför mig står en öppnad påse chips med lättsaltade läckerheter.
Anledning till tröstätande: Ensam hemma en fredagkväll.
Borde inte äta: Eftersom jag åt Grillspett med Parmesanpanerad potatis och feta såser på Santinis.
Tristess-ätning: Har bara kanal 1, 2 och 4 och det går inte ett skit som jag vill titta på.
I munnen: Vattnas det vid tanken på knapriga, salta och himmelska potatisflarn.
I huvudet: Fightas min vilja och mitt bättre vetande.
I magen: Lagras fettet.
Kompromiss: Om jag äter chips nu måste jag ut och gå imorgon. Minst en timme.
Fråga: Kommer jag verkligen göra det?
Lösning: Lägger mig under en filt och knaprar chips. Man lever bara en gång!


Spontan-fet

image141
Vad händer då man ätit upp sin mat och säger "Åh, vad sugen jag är på en prinsessbakelse"? Jo, Fredrik studsar upp, plockar fram ett par bilnycklar och säger "Nu åker vi!".

Sömnpiller i pocketform

image140Min nuvarande kvällslektyr är Magnus Florin's 3 verk Trädgården, Syskonen och Cirkulation. De två förstnämnda nominerades till Augustpriset och Syskonen utsågs av P1-lyssnarna till årets bästa roman.
Jag håller inte riktigt med, har hunnit halvvägs genom Trädgården som handlar om Linnés liv under den tiden då han och hans kompis klassificerade växt- och djurriket (actionfyllt alltså) och troligen finns det någon djupare mening som man ska uppfatta för jag fattar noll.

Jag citerar:

Trädgårdsmästaren berättar för Linné en historia:
- Det var en man som stängde in sju getter i en koja. Getterna dog av svält i kojan. Gubben gick inte in dit förrän efter sju år. Då insjuknade gubben och låg sjuk i sju år.
Linné:
- Varför talar du med mig om getter?

Hur ska man tolka det??
Syskonen ska handla om en apotekarson som tar över Apoteket Lejonet efter sin fader, jag hoppas att den är bättre.

Tänk vad bra det vore om

  • det alltid var sommar
  • man alltid var pigg och alert
  • någon anonymt donerade ca 10 miljoner till mig
  • man slapp bli hungrig
  • man kunde bli solbränd utan att ligga och svettas i värmen
  • det inte fanns några krig

oj vad deppigt det här lät då.. som min syster skulle sagt "Emo-kid!". Jag lovar att jag är glad, lite trött bara. Nästa vecka blir det troligen minisemester i Tylösand kombinerat med omtentaplugg. Gu' så mysigt!


Same old me

image139Jag kan av egen erfarenhet berätta att om man färgar ett brunt hår blont händer ingenting. Jättetrist. Så det är ingen fara, jag är fortfarande samma gamla Bruno (psst, min namnsdag idag :).

Nu har jag målat ännu en sak svart, min nya grej, måla saker svarta alltså. Väldigt somrigt och glatt eller hur? Så snart min vän sen 15 år tillbaka (hu så gammal man kan va) ringer så blir det fika på stan. Mums!


Barbie?

Idag isolerar sig två av mina små sötnosvänner. En brunett drar till Bovallstrand och lever livet och en blondin åker till Skåne för att göra så att de små bokstavsbarnen får en underbar sommar. Jag kommer att sakna er!
I ren sinnesförvirring kommer det därför snart sitta blonderingsfärg i mitt hår, jag är skeptisk men Fredrik svävar på små moln. Det här kan bli hur hemskt/bra som helst...

Bildbevis

Idag dök mamma upp från ingenstans med en kamera i högsta hugg. Klockan var innan förmiddagsfikat och mina ögonlocken tunga. "Jag ska ta bilder och intervjua alla sommarjobbare till tidningen!", sa mamma glatt. Jag försöker gömma bakom min mapp för att slippa att bli med på kort men icke, mamma var skoningslös och kameran blixtrade och frågorna haglade. Så här ser ni Labbråttan Therése i sitt essä.
image137image138









Behöver jag fler vuxenpoäng?

För att inte få en stämpel som fågel roger-lyssnande fnitterbloggare kommer här (håll i hatten) ett lite mer moget musiktips.
Shirley Bassey heter kvinnan bakom inte mindre än 3 Bondlåtar. Goldfinger (1964), Diamonds Are Forever (1971) och Moonraker (1979). Hennes scenspråk är lika hypnotiserande som rösten. Måndagsmys på hög nivå.
Något som inte är lika moget är att susa fram lite för fort i en blå Golf bara för att en bra låt spelas på hög volym.

Känns som dessa två tar ut varandra och går inget plus på vuxenpoängkontot idag. Yes!

Älskade kursare

Ibland får mina kära apotekar-klasskamrater verkligen till det. Sitter och läser kursutvärderingen gällande förra kursen och småfnissar åt korkade kommentarer. Kommer fram till frågan "Ev specifika synpunkter på Spirometrilab?", folk har då svarat att den var rolig och att handledaren var bra osv, svar man förväntar sig. Men sen är det någon som har skrivit "Jag blev förkyld efteråt.", haha. Klockrent.

Tanten strikes back

Det blev ingen Timbaland för mitt ass. DJ'arna på Tranquilo och Nef är lite för latino för mainstream rnb. Istället blev det en underbar kväll fylld med fnitter, flamingodansande, sommardrinkar och riktigt konstigt folk. Om ni undrar hur man kvalificerar in sig för att bli en konstig människa så finns det lite olika sätt. Ett att börja kalla en helt främmande tjej (mig) för Tant, slänga ur sig kommentaren "du är så rolig att skratta åt" eller varför inte leka ful-leken (tänker inte förklara hur det går till, den är störd. Punkt. Slut.).
Något som vi andra normala människor kan ägna oss åt är att äta frukost/brunch på egg and milk. Amerikanska pannkakor, bagels med cream cheese och fruktsallad är några av alternativen. I'm lovin it!
Nu skulle jag behöva en helg för att vila upp mig efter helgen..

image136
Jenny (värdinnan), Frida (solbränd som 17) och jag

Come on DJ play that song

Hoppas att få shejka rumpan till Timbaland imorgon. Yeah!


Blogg-spam?

Jag är ledsen om jag stör här igen men ni måste bara se det här! Jag dööör av skratt! Tårarna sprutar! Haha!

Det var en gång en liten fågel..

Årets mest onödiga låt har letat sig fram till P3's låtlistor! Fågeln Roger har varit en stor favorit här hemma ett bra tag. Go Roger!


Lillflickan rapporterar

image135Har haft en urmysig kväll med smörgåstårta och öl med mina "unga" arbetskamrater som "bara" är runt 30. De har hunnit med så mycket mer och har jättemånga roliga historier att berätta! Men det ska bli såå skönt att komma hem till Götet och få flumma ur lite, nu måste jag ju hålla uppe någonslags vuxen fasad vilket är rätt tröttsamt ibland. Fredrik däremot tycker att livet är helt okej och sjunger med i denna, hmm? (roflmao = rollin on floor laughing my ass off)

Nu försöker jag packa lite till imorgon, var är alla mina strumpor?


Äntligen ska jag få tjöta!

Nu börjar helgens Göteborgs planer pussla ihop sig! Jag längtar! Ska blir riktigt gôtt! Helgens projekt blir att klara sig utan att sätta på kyl eller frys. Känn er välkomna att bjuda hem mig på frukost/lunch/middag.

image134På jobbet är det just nu alldeles för lite att göra. Jag vill inte verka alldeles för drogliberal men snälla folket kan ni inte missbruka lite mer amfetamin så att jag får något att analysera! Men absolut inte heroin, det luktar äckelpäck och sånt slipper jag gärna. Kokain är också godkänt. Vår vätskeansvariga har alldeles för mycket att göra så hoppa över GHB. Samma sak gäller växt-biologerna, labben svämmar över av cannabis och andra torkade grönsaker. Men amfetamin går bra, se till att åka fast bara..

Hallucinationer

Sitter här på övervåningen och känner doften av bröd. Antingen har jag fått i mig något roligt på jobbet, utvecklat ett superluktsinne eller så bakar någon av grannarna. Eller så är jag bara riktigt, riktigt hungrig och lukten finns bara i min fantasi.
Scary.

It's Friday, I'm in love

Okej det är inte fredag riktigt än. Men kär är jag. I Mateus porslinet. Helt over my head in love. Fjärilar i magen förälskad. Kär och galen. Aah!








"Mateus ceramics is a meeting of Swedish design and genuine Portuguese craftsmanship. Colours, designs and patterns are constantly changing. Made by hand, no two pieces are exactly alike."

image133image132











It's Monday and I'm in love...

Tala är silver, tiga är guld

image128Sitter och fördriver måndagskvällen med att leta smycken. Har snabbt insett att jag är diskriminerad, det finns många guld-fascister här i landet. Alla smycken görs med silver som bas och stackars lilla jag som på grund av ett visst smycke på vänster hand inte kan bära den metallen fäller snart en tår. Men till alla er som fortfarande har valmöjligheten och kanske lite för mycket tid kommer här några butiker. Själv tröstar jag mig med jordgubbar, grekisk yoghurt och honung, rätt så nice det med.  
Le shop - Trish Becker - Netglitz - Butterfly by Forup

Vinkevink världen

Är inte detta perfekt så säg. Jag och Fredrik kommer hem från lördagskväll ute på Linköpings innekrogar (harkel), dock inte samma utan vi har lyckats undvika varandra hela kvällen. Vi kommer i alla fall hem, dricker lite flädersaft, äter några mackor och hänger tvätt och sätter på en ny maskin. Allt detta sker lite lulligt och vinglande men det ska nog bli bra ska ni se. Nu ska jag sooova! Nattinatt allihopa!

RSS 2.0