My favorites

image255
image256

Bästa tevekvällen på hela veckan! Först Fråga Olle och sedan Girls of the Playboy Mansion!

Smart som en kokosnöt i solskenet

Jag lyssnar som sagt på The Rolling Stone Magazine 500 Greatest Songs of All Time. Jag är på nummer 8, Beatles - Hey Jude. Den har jag hört om men aldrig lyssnat på. Så nu sitter jag här och undrar varför den är så känd, det är ärligt talat en ganska tråkig låt.

- Är det på grund av dess budskap som den är så känd? frågar jag Fredrik.
- Hur menar du?
- Ja, med judarna och så.
- Judarna?
- Ja låten heter ju Hey Jude.............ooops


Varning för huvudvärk

Borde plugga, har metodikprov i morgon som innebär att jag till exempel måste veta hur man separerar en neutral substans från en sur... Man drar ett skämt och ser vilken som skrattar?

Istället sitter jag och lyssnar på The Rolling Stone Magazine 500 Greatest Songs of All Time och har totalt fastnat framför den här. Du är skyldig mig en onsdagskväll Knutte!

image252

Emo? Emu? EMA?

Finns det nåt Fredriksson inte tycker om är det emosar, och än värre deras emo-musik. Fast han tycker om den här, konstigt va?

Så kalla mig CP
Kalla mig bög
Det kanske är fel
Men en bra metafor

....what?

Vattenpuss

Riktigt ruskigt mysväder ute. Det vill säga lite småregnigt, blöt dimma och lagom temperatur. Förstår du inte riktigt vad jag menar? Lyssna på dessa herrar, de vet vad jag talar om.

Det är dags!

I kväll är det Sverige-premiär för Gossip Girl! Femman klockan 20.00. Inte missa!

xoxo

Café Bruno?

Min nya favoritsysselsättning är att skumma mjölk. Det är jättekul och blir jättegott! Så här går det åt röd mjölk i mängder och jag dricker caffe latte och chai latte mest hela tiden.

Fy skäms!

image251En sak som var riktigt dåligt med MC-mässan var godisutbudet. Som liten följde jag med Mamsen på bilmässor och där fanns det massa godis i olika sorter och färger. Varenda monter hade minst en skål med karameller som de gärna delade med sig av till söta lilla mig. På MC-mässan såg jag 2 skålar. Över 200 utställare och 2 godisskålar. Fy skäms!

Hojtorget.se var den ena av godisutdelarna. Där fick man till och med en liten ask. Jippie, tänkte jag och stoppade in av godisarna i munnen. Glädjen utbyttes snabbt mot besvikelse. Det var som att äta socker med karamellfärg, inte gott! Så inte gott att jag utan att ta en till bara la ner asken i väskan.

Nu är det så att jag (och många med mig) blir väldigt sockersugna när de har ätit mat. Jag åt precis lunch och medan jag rotade i skåpen efter nån efterrätt kom jag ihåg denna lilla ask. Och vet ni vad? Jag har ätit upp hela asken! Det gäller alltså att vara riktigt desperat.

Tack

Solen skiner från en blå himmel! Det gör mig så pigg och glad. Allt känns så mycket lättare och framtiden ljusare på nåt sätt. Det här kommer att bli en underbar dag!

Inte så smart..

Att som koffein-intolerant dricka 2 latte på en dag, varav den ena vid klockan 8 på kvällen. Detta kan leda till vissa sömnsvårigheter. Så här sitter jag alldeles ensam och knapprar på datorn. Har tagit en dubbel kamomillte och hoppas på att detta naturläkemedel ska vara lika effektivt som en syntetiskt framställd sömntablett.

Annars har dagen innehållit:
- 200 miljarder motorcyklar (var sällskap på MC-mässan). Därav första latten.
- 2 avsnitt Californication (det är en störd teveserie men jag är hooked)
- 1 supergod Mojito på El Corazon
- Premiäröppnandet av Ritz (bröderna Bill & Bull Ull bjöd som alltid på underbar house)
- Sönderslagande av en tallrik (inte ofta man dammsuger klockan 2 på natten)

Jag är ingen Emilia

Igår kunde det ha hänt. Jag kunde ha fastnat på riktigt. Jag kunde genomgått förvandligen. Som tur var hände inte detta. Chalmers pubrunda var inget för mig. Och vi försökte verkligen ge det en chans. Hälsade på kemi, maskinteknik, blev nekade att gå (okej då smita) in på väg o vatten och smög ned till gasquen. Men vi passade inte riktigt in.. Halleluja på det!

Trots att jag inte är det minsta bakis (gårdagens löfte till mig själv) sov jag till 11 och snart ska jag äta pizza. Kommer ni ihåg radio Match's helgtuta? Jag har en mental sådan, tuuuuuuuut!

Wikipedia:

Emil och Emilia, benämning på Chalmerister.

Namnet sägs komma från tidigt 1900-tal, då en chalmerist vid namn Emil var ovanligt populär bland det motsatta könet. Detta ledde till att även andra chalmerister började presentera sig som Emil. När senare en kvinnlig variant krävdes bildades Emilia.

Emils flickvän har ibland kallats för Emma (såvida hon inte var en Emilia). Någon manlig motsvarighet till Emma är inte känd.


Personkemi

Kemi är ganska gulligt om man bara ser det på rätt sätt.

Att föreställa sig att en liten brom-atom hamstrar på sig pengar (8 elektroner) så att den är glad och nöjd (har uppfyllt oktettregel), men sedan kommer på att den är negativ(t laddad) inte har några positiv(t laddade) kompisar (atomer) och måste hitta en sådan för att vara riktigt jättenöjd (oladdad), det är mitt sätt att tänka!

(ett steg närmare att förvandlas till Chalmersnörd?)

Energinivå = noll

Ute är det grått och regnigt. Jag har precis börjat en kemikurs som innebär att jag sitter och lär mig om små elektroner och molekyler som hoppar runt. Och? Jag ska bli apotekare inte kemist. Jag är jättetrött men borde egentligen läsa 100 sidor i min kemibok.

Får jag lägga mig på golvet, gråta och skrika "Uuuuuäääääähhhhh!!" även om jag är snart 22 år?

Musikblogg?

Det här börjar ju bli lite fjantigt men jag måste ju dela med mig av allt örongodis som finns där ute i stora världen.
I dag bjuder jag på en 15-årig tjej med riv i rösten!

Detta har hänt..

Har varit hos tandläkaren och har för 2172kr/timmen fått höra "Åh, vilka fina tänder". Tack. Sedan gick jag till en blomsterbutik och köpte blommor, eller rättare sagt gröna blad. Blommor = atjoooo, prosit.

Vad ska jag göra nu då? Nästa punkt i programmet "Livet" är upprop på Chalmers i morgon klockan 9. Det är 22 timmar kvar tills dess.

Saker Olli kan göra när hon är ledig och vi pluggar

  • Städa min lägenhet
  • Tvätta mina kläder
  • Laga lunchlådor åt oss allihopa
  • Massera våra stackars axlar på rasterna
  • Fixa mitt sommarjobb
  • Ringa och väcka mig med en vacker sång varje morgon

En dag i slow motion

Gick upp klockan halv elva. Åt frukost halv tolv. Segade framför teven. Städade och möblerade om sovrummet. Wookar nu lunchen. Lyssnar på världens just nu bästa låt. Den råkade bli fredagskvällens soundtrack. På tal om fredagen lämnade jag tydligen en lapp till värdinnan där det stod "We ♥ luuuuueee"... nån som vill översätta det för mig?

Just det, tack för alla fina påhejningar till tentan. Jag såg er allihopa med små poms poms hoppandes och cheerandes för mig. Och det gick faktiskt ganska bra. Så stort tack!

Ojojoj

Vad kul jag hade i går. Det känns i huvudet. Nu ska jag lägga mig ned i soffan och nyktra till...Haha.  

Hjälp

Imorgon är dagen T. Där T står för tenta. Fram tills nu har jag hållt mig avslappnad, lugn som en filbunke. Inga orosmoln överhuvudtaget. Fina små vita fluffiga "det här kommer gå så bra"-moln. För en timme sen började ovädret. Mörka moln drog in över mitt sinne, kort därefter började haglet slå mot magen och blixtarna träffa mitt hjärta. Nu sitter jag här med paniken i halsgropen, magont och ett dunkande hjärta.
Det här kommer aldrig, aldrig gå....

Dagens soundtrack

Gorillaz - 19-2000 (Soulchild remix)

Get the cool!
Get the cool shoeshine!

I-i-i-i-i-i-i-i-h-h-h-h-h-h

image249
Snart är det dags! Nu smäller det! Inga pluggpapper så långt ögat kan nå. Jag ska inte ens surfa samtidigt! Kanske, kanske vända bort blicken för att skala en clementin. Äntligen är Carrrrrr(rullar, rullar)rrrrolina Gynning tillbaka i rutan! Tjohoooooo!

Simultanförmåga

Att plugga, surfa på kläder, fundera på disken och titta på teve samtidigt. Jag lovar, det går jättebra!

På repeat

Denna låt har jag sjungit på hela dagen. Varför? Hur fungerar det uppe i hjärnan egentligen? Nåt i min omgivning måste fått mig att tänka på låten. Fredrik påminner inte riktigt om Charlotte, fast det känns som min tentaplugg period har hållt på i tusen och en natt..

Lillasyster däremot diggar detta.

...Och på tredje dagen återuppstånden...

Under jullovet råkade min mobil ut för en liten influensa. Därför tog jag ut sim-kortet och satte in det i en ful gammal skrutt-telefon som jag har använt sedan dess. I dag skulle jag gå ned och lämna in sjuklingen. För att se om något mer litet problem uppstått satte jag på den. Och den fungerar som den ska.. Ett litet mobilmirakel i Jesus-anda har skett. Jag som laddat hela dagen för att gå ned och lämna in den.


Reminder

Kom ihåg att studieförsäkra..

(årets roligaste inlägg? Någon som hade svårt att hålla sig för skratt?)

What's up?

image248Tentaplugg är verkligen gör verkligen inte ditt liv till någon spännande och rosaskimrande historia. Här sitter jag i myskläder (min nationaldräkt just nu) och lilla My-tofs på huvudet. Har faktiskt stuckit ut min lilla nos i stora världen i dag och har därför chockerande nog på mig mascara.

Liten recension av Californication:
Har sett 2 avsnitt nu och det är bland de sjukaste serier jag sett. Det handlar om en kille (Arkiv X's Mulder) som är en författare med skrivkramp som...ehm.. hur säger jag det här fint.. jag citerar hans exfru "sätter på allt som rör sig". Skruvade händelser, nakna tjejer i mängder och pinsamma situationer avlöser varandra. Trots detta är jag fast, hur ska det gå för honom?

Plugghästar?

This one goes out to all you swots who needs to take a break!

Mark Ronson Ft Amy Winehouse - Valerie

Gwen Stefani - Early Winter

Ida-Maria - Oh My God

Finger Eleven - Paralyzer

Britney Spears - Break the Ice

Paramore - Crushcrushcrush

Ser du vad klockan är?

Inte ofta väckarklockan ringer 04.30. Som tur är så är det alldeles för tidigt för att man ens ska känna av tröttheten, min kropp är nog inte ens vaken. Nu gör jag ju inte så här mot mig sjäv för att det är skoj. Nej, nej. I dag går färden mot Stockholm och på planeringen står att hälsa på ACO (apotekets produkter) och fika med f.d. apoteksdirektör, en kvinnlig sådan dessutom. Sedan ska jag klämma in en lunch med stockholsm-bruttan Lovisa också, yay!

Äckligt gott!

Marockanska Quornbollar med apelsincouscous.

Ni som inte har en veggie-nisse i hemmet kan ju använda ett lamm/gris/ko istället.
      

T-R-Ä-N-I-N-G-S-M-O-T-I-V-A-T-I-O-N

image246
Varför, varför visar de Victoria Secret Fashion Show?

Dagens två kontraster

 


Ute - Snö
Inne - Tulipanisar


4 ord

Death. Cab. For. Cutie.

Lovely

Min bästa vän

Wikipedia! Vad skulle jag göra utan denna trofasta källa till kunskap? Troligen använda halva mitt liv till att bläddra i böcker, vilket också skulle innebära att jag skulle vara tvungen att köpa kurslitteraturen. Haha, som att det skulle hända.

Plingeling

Klockan är 10.32. Plötsligt ringer min mobil. "Jag viiill inte börja jobba tidigare!", utbrister jag innan jag sett vem som ringer. Och visst är det Ica som blinkar på displayen.
"Hej, vi är sjuka. Kan du komma in tidigare?", säger chefen. Tankarna snurrar i mitt huvud, jag var ju snäll och jobbade extra i torsdags, jag måste verkligen plugga, men de är ju sjuka och det är ju inte snällt att bara säga nej då...
"Säg nej!" Det är sambon som har uttalat sig i frågan, han stärker mitt mod och jag säger
"Jag måste faktiskt plugga i dag".
"Okej, men kan du komma in en timme tidigare?"
"Jo visst det går väl bra" hör jag mig själv säga.
Jäkla skit..

Innan/efter

Innan kaffet = Deeeeesiiiinfeeeektiionnsmeeeedeeeel....

Efter kaffet = gen. tox. eff. Saknar sel. tox. Kemoterapeutika: kem. subst. m. sel. tox. Tox. för målceller men rel. atox. för värden.

Tacka Gud för koffeinkänsligheten!

Jag vill inte kalla det nyårslöfte, men

image243Jag har kommit på vad jag ska ändra på till detta år. Jag ska hålla hårdare i mina pengar. Har en känsla av att jag varit en big spender år 2007. Det ska det bli ändring på! Jag ska fortfarande unna mig saker, men rätt saker.

Den 24:e varje månad kommer om ett fint stapeldiagram hittas här och sedan ska kommentarerna flöda. Har jag gjort av med halva min inkomst på kläder och skor. Skrik till! Är min nöjesstapel alldeles för låg. Hojta!

Oj vad här pluggas

image242Suck, vad urtråkigt det är att studera bakterier och virus. Jag vill bara hoppa på en flygande matta och susa iväg, klä mig i en underbart vacker klänning och flyga fram över balgolvet eller varför inte bara bli kung och födas till säker inkomst?

 

Godnatt

What A Wonderful World
Eclipse

Tralalla

Tack vare små söta Ica-människor som vill åka till Värmland måste jag gå upp klockan 7 i morgon för att jobba. Alltså borde jag gå och lägga mig. Jag blir dock inte trött. Kan det bero på musiken jag lyssnar på? Denna lilla låt spelade jag och Lovisa för våra gympabarn, undrar om detta påverkade deras mentala hälsa?
Helt samvetslösa var vi dock inte och därför fick flickorna också lyssna på denna.

Jahapp

image241
Hon har även köpt ett rosa Playstation, bara för att kunna köra Singstar med sina vänner. Heja Mamsen!

Teknikens under

Jag Msn:ar med min mamma! Skumt..

RSS 2.0