Lördags(ögon)godis

image127Sitter hemma på landet och väntar på att mammas rabarberpaj ska bli klar, mums!

Ikväll blir det Oceans Thirteen med Lovisa. Som min annars så samlade norrlänning på jobbet till min förvåning sa: "De är ju så snygga!". Man kan inte annat än hålla med. Har nog inte träffat någon tjej (eller kille) som inte dreglar vid anblicken av Brad Pitt.

I'm singin' in the rain

Regnet öser ned, jag har äntligen fått sova ut och snart åker vi till IKEA. Här kommer de två låtarna som spelas sönder på min dator denna morgon
Colors - Amos Lee (från filmen Just Like Heaven som vi såg med mamsen igår, kärlekssklisk på hög nivå)
Beautiful girl - Sean Kingston (musiktips från mommy herself faktiskt, försök att inte le när du gungar med)

Happy Birthday to meeee!

image126
Jag tycker om att fylla år. Man får massa gulliga sms, roliga paket, gigantiska grattis-kort (mamsen kom med ett 50*30 centimeters kort på eftermiddagsfikat på jobbet, hihi), får bjuda sina arbetskamrater på bullar och bara vara allmänt glad. Sånt tycker jag om. Tack allihopa!

Födelsedagspresent, till mig själv!

image125Råkade falla för ett av mina vill-ha-begär idag. Då är det ju tur att man fyller år snart så att man kan kalla det en present, allt för att dämpa det dåliga samvetet.
Men vad var det då jag köpte? Föremålet har tidigare nämnts här. Den som kan lista ut det vinner ett pris! Wohoo!

Idag har jag annars pipetterat som en galning. I med vätskor, ur med vätskor, in i centrifug... och om igen. Rätt kul faktiskt (huu, jag börjar bli hjärntvättad). Dagens lunch användes till att prata om alla möhippor som folk varit på, så nu små vänner har jag ideér till 100 möhippor. Åh så kul vi ska ha när de dagarna kommer!


Gäsp

Jag har ett problem som gäller min framtid. Jag klarar inte att jobba 8 till 5. Jag blir helt sjukt trött! Okej, nu växer min Pinnochio-näsa lite här. Jag jobbar faktiskt inte till 5 så ofta, för det mesta till kvart över fyra och sedan åker jag ned till stan och köper småpryttlar. Dagens skörd: block från O&R, post it-lappar, pennor, hårsnoddar, vit hårklämma och gigantiska pärlor till mina öron. Men efter det är jag faktiskt jättetrött och hungrig som en varg. Så det är synd om mig, faktiskt.
Lösningar på detta problem: Gift dig rikt (struket), vinn på Triss (jobbar på det), börja dricka kaffe (hellre trött än superhypad), jobba deltid i ICA-butik resten av mitt liv och leva på skorpor (nej tack)...








Midsommar firades ute på Fredriks familjs ö utanför Medevi. Så skönt att åka ut och bara göra ingenting och bli uppassade med hur god mat som helst. Jag hoppade även in i fårhagen och matade ullisarna med sockerfria digestive, kaos uppstod.








På midsommardagen firade jag och Fredrik 3 och ett halv år tillsammans. Som alltid firades detta med glass! På Smultronstället i Söderköping såklart! En restaurang som bara säljer enorma glass-skapelser. Bilden visar min glass när jag blev mätt och då fanns det mycket kvar.

Ingen vagabond i mina nya vagabond

Igår råkade jag köpa ett par skor efter jobbet. Som vanligt blev det ett par Vagabond. De känns tillförlitliga. Jag som sliter ut andra skomärken på ett halvår kan ha vagabond-skor i flera år. Plus att de är snygga.
Idag var planen att gå in mina nya skor på jobbet. 8 plåster och lite haltande senare inser jag att det inte var en bra idé. Men jag fick i alla fall gå hem tidigare från jobbet, inte pga av att mina fötter gjorde ont utan eftersom det inte fanns något alls att göra. Självklart stannade jag kvar till fikat. Tredje gången där här veckan som vi får jordgubbar/kaka/glass på eftermiddagsfikat, nice!

Fotogenik?

Jag tycker inte om att fotograferas. Särskilt inte om fotografen får en att skratta när kortet tas. Och särskilt inte när kortet kommer att finnas på SKL-teven i en månad.
Jag citerar min favorit-libanesiska på SKL: "Åååh, babyface!"


Röda naglar

Mitt antidot mot att bli tråkig labbråtta är att måla naglarna. I den ena knalliga färgen efter den andra. Idag är de röda, knallröda, eller Summer Red som det står på flaskan. Än har jag inte fått någon respons från mina kollegor. Tycker att de borde kosta på sig ett litet "Oj, vilka färgglada naglar du har!".
Dagens fel:
- Tappade den pyttelilla kontrollvikten till vågarna på det grå kamouflerade golvet och fick tillbringa 5 minuter krypandes på golvet för att hitta den.
- Målade inte svarta ringar på ett av robotens prover.
Det låter som petitesser men i min vardag är detta blodigt allvar.. Rädda mig!


Att vara ledig

Känns konstigt att vakna av sig själv och inte av ett mobilalarm. Att inte ha något inplanerat under dagen. Att fortfarande ha på sig nattlinne när klockan är 11. Jag känner mig både stressad och lugn på samma gång.

Att träffa lite folk från gymnasieklassen igår var jättekul! Vi åt god mat, bubblade som galningar, spelade kubb och skrattade i massor.
Dagens diss: "Du som är biolog vet väl om...", säger en ex-klasskamrat till mig. Jag skickar iväg en dödande blick som får vederbörande att tystna. Vilken fräckhet!

Hemma i Linköping på kvällen åkte jag till en liten födelsedagsfest där födelsedagsbarnet var snäll nog att låna ut kläder till mig som var klädd för 25 grader och sol. Åt supergod fläskfilé grillad av proffset Lovisa. Sedan promenixade jag ned till NH (Nationernas hus för er icke linköpingsbor) och socialiserade med Fredrik och hans öldrickande vänner. Väl hemma var jag både trött och frusen och det blev sängen direkt med mysigt duntäcke.

Dagens musiktips

I loved hennes första singel "1 Thing" och den här håller samma klass. Thank you Amerie!


Dag full av glädje och stress

Vaknade hemma på landet imorse klockan 09.00 och sedan dess har hela familjen jäktat runt och fixat för att uppvakta Tobias. Vi har hämtat massa blommor, lagat massa mat, fixat iordning oss, skrivit fina kort, socialiserat med släkt och vänner, tagit kort och lyssnat på Studentsången framförd av 2 visselpipor. Det har varit jättekul men nu är jag helt slut! Skulle egentligen myst med gamla gymnasieklassen idag och imorgon, men det krockade med studenteriet så jag åker till dem tidigt imorgon istället.

Igår var jag, Tobias och mamma pinsamma... När det är skolavslutning här i Lkpg så samlas alla i Trädgårn. Jag har 2 syskon som gick ut åttan respektive nian och de befann sig självklart där. Mamma skulle hämta dem på kvällen men tyckte att det skulle vara intressant att ströva runt lite bland fjortisarna innan dess, jag och Tobias var snabbt på iden. Så vi gick runt och studerade småbarnen och skämde ut mina syskon såklart, haha. (Till vårat försvar var det massa andra "gamlingar" på plats).
Roligaste kommentaren: På gräsmattan låg en kille och en tjej som rullade runt och hånglade på. Helt plötsligt utbrister tjejen: Du kysste mig och tog mig på pattarna samtidigt, usch! Vi kunde inte annat än asgarva, tänk vad de har att lära sig de små liven.

Senaste nytt från LinkÖping

image114
Huset hemma på landet.
image113
Det sitter en bild på Måns på kylskåpet, vem har satt upp den?...
image115
Tobbelito (t.hö.) bjuder på bild från Spanien. Kolla in sizen på den drinken!


Orkar ej

För trött för att blogga. Men jobbet går bra, alla är trevliga och jag är duktig. Toffifee är för gott och grattis till Alshammar som slog WR. Byebye

Sommarflört: Droger

Hård första dag har det varit.
1. Har hälsat på alla 30 personer som jobbar på Droganalys och kommer ihåg max 4 namn. Såhär lät dialogen i den en och halv timme som det tog att hälsa på alla.
Chefen: Det här är X.
Jag: Hej, jag heter Therése (skakar hand) och ska jobba här i sommar
Chefen: Hon är Evamarie's dotter (Jag: tack för den, lätt att inte bli placerad i mamma-fixade-jobbet-facket nu)
X: Aaaaha/Ser förbryllad ut/Åh, vad du är lik din mamma/pappa. Välkommen!
Jag: Tack, tack
2. Suttit och tittat på en tjej som gjorde 3 moment om och om igen. Hon var jättetrevlig men det blev lite trist efter tag.
3. Hjälpt till att väga och färgbestämma 11 kg amfetamin. "Är den ljusrosa tycker du? Eller kanske mer aprikos? Eller ska vi kalla den ljusljusrosa?"

Men jag kommer nog att trivas alldeles utmärkt. Alla är jättetrevliga och pratglada. Tempot är lågt och stämningen i labben är harmonisk. Imorgon ska jag lära mig att mortla och bli person nummer 3 på våningen som kan hantera "Roboten".

Upp till bevis

Imorgon smäller det. Jag börjar mitt nya liv som labbråtta! Håll tummarna för mig därute..

Sen vill jag bara meddela att jag har VÄRLDENS BÄSTA kille i mitt liv! Jag är djupt tacksam för honom, tack älskling!

Ta av, ta av, ta av dig din truckerkeps

Har precis tittat på filmen In her shoes, en helt perfekt romantisk komedi. Problemet är bara att man vill skaffa sig en skogarderob. Jag är inte så bra på det. Köper ett par skor, sliter ut dem, sparar stackarna utan att använda dem i ett halvår och slänger dem sedan med en tår i ögonvrån.
Men idag har jag jobbat på min väskgarderob. En liten röd och en supersofistikerad svart inhandlades på secondhand butiken Hjärta till Hjärta. De har verkligen allt från resväskor till gungstolar och en och annan keps. Och så bjöd de på en slips. Yey!
image112

Chica Loco

Hej i sommarsverige! Idag bloggas det från trädgården (!) där det äntligen är lagom tempererat. Har försökt att dra med Fredriksson på en drink nere på stan men han är tråkig.
Idag har jag konstaterat att min lillasyster som är pinnsmal har lika stora/små boobs som jag (genom att låna hennes bikini), blä på henne. Att Linköping är en tråkig stad att shoppa i. Att 30 grader i solen faktiskt är för varmt. Att jag inte känner någon som äger en pool. Att mina nymålade rosa naglar kanske inte passar första dagen på SKL. Att pesto på kyckling faktiskt är gott. Att rosor sticks. Att sjön vid mitt hus är full av alger. Att sommaren är alldeles, alldeles underbar! Så se till att njuta nu!

Vild och galen

image111Trådlöst internet måste vara världens åttonde underverk. Jag och min dator kan umgås var som helst i huset! Just nu befinner vi oss i min favoritfåtölj och lyssnar på Gary Jules. Helt crazy alltså.

Dagen har annars använts åt att sola, läsa ut min bok, shoppa lite (linne med Nicke nyfiken, hihi och liten söt Moët champagne till nästa veckas student) och hälsa på familjen + katten. Tur att det bara är 2 dagar kvar på mitt sommarlov, är redan nu rastlös för att jag inte har något vettigt att göra..

Sen vill jag bara förbereda alla Grey's fantaster på att tredje säsongsavslutningen är kass! Bara så ni vet! Godnatt!

1 av mina 3 sommarlovsdagar

Känns konstigt att gå upp. äta frukost och sedan vara helt ledig att göra exakt vad man vill. Alldeles ensam då eftersom alla i min bekantskapskrets jobbar eller tentapluggar. Bikinin är i alla fall på och jag väntar på att klockan blir 12 så att jag kan blir riktigt stekt ute i solen, haha.
Igår blev det mysig middag med tjejorna + bosses! Studerade även nytillkomna stället blue heavens öppningsprocedurer. En fruktansvärt lång röd matta rullades ut, marchaller hämtades och dörrvakter sökte vår kontakt. Jaja, jag kommer och hälsar på en annan sommarkväll grabbar. 

Not playing favorites

image110
Försöker packa här. Det går inte så bra. Har nu fyllt en och en halv väska med skor och kläder. Men jag kan inte lämna en del av garderobsteamet bakom mig! Problemet blir att släpa med sig allt detta till centralen + att min skadade häl (incident med den trubbiga änden av en synål) gör så att jag haltar fram. Jaja, det löser sig!

Kylskåpet är tomt och avstängt

och därför äts ingen mat hemma.

Igår var halva klassen och firade sommarlov på inferno. En mysig, liten restaurang i Vasastan. Jag åt grillad tonfisk men medelhavsgrönsaker och canarìa potatis. Den var helt okej. Folket runt mig var inte lika nöjda med sin mat. Personalen får ett stort minus för kommentaren "men kan du inte bara peta bort den?" då de lagt lax på en vegetarians tallrik. Senare på kvällen förvandlades restaurangen till rnb-club med en riktigt bra dj. image108



Idag var delar av Cerebellum (och andra vi tycker om) och åt tackmiddag sponsrad av kåren på svarta oliver. På en tvärgata till Avenyn hittar du denna medelhavsinspirerade restaurang. Lokalen var jättemysig, personalen mycket trevlig och maten himmelsk! Jag åt Metaxaflamberad scampi med fårostrisotto och wokade grönsaker, mums! Enda lilla minuset var att det inte fanns någon choklad till efterätt. Detta löstes lätt genom att gå till Tintin, en halv kärleksmums och en halv morotskaka slank ned.
image49

Separationsångest

Imorgon bär det av hemåt igen (mitt andra hem är en Swebuss). Men nu har jag börjat tveka, vill jag verkligen lämna sommar-Göteborg för Linköping i 3 hela månader? I sann Gilmore Girls anda kommer här en för och emot lista:

Götet vs. Linköpingimage109
Havet - Tinnis, 1-0   (lätt)
NK - Gränden, 2-0   (Göteborg vinner med hästlängder)

Lejonet och Björnen - Bosses, 2-1   (av sentimentala skäl)
Spårvagn - Cykel, 2-2   (sjuukt varmt på spårvagnar, bättre med vinden i håret)
Apotekare - fd Berzianer 3-3   (jag äter kakan och har kvar den!)
Egen lgh - Fredriks föräldrars hem 4-3   (...)
ICA - Droganalys 4-4   (äntligen slipper jag sitta i kassan och lyssna på sura tanter)

Summa
: Lika, mitt hjärta har rum för båda städerna!


Sommarlov!

Solen skiner, jag är lugn som en filbunke, iklädd shorts och linne och pyttelite bakis. Kan det vara sommarlov änna?

52 minuter kvar till tenta

och mina största problem är om jag ska ha skärp i midjan eller inte och att mitt gigantiska solglasögonfodral ej får plats i nya väskan. Nu blir det uppladdning på spårvagnen i form av nya Plaza kvinna och Holiday OST i mina öron.
Kan det vara så att jag har tagit sommarlov några timmar för tidigt? Tudeluusan på er!

Bokrecension

Nu har jag läst ut de 4 böckerna som jag köpte för ett tag sedan. Men vad tyckte jag då?
Mandelkärnan, Inger Alfén:
image108




Bokcirkelns bekännelser, Elisabeth Noble:
image50




Inte enklare än så, Kajsa Ingemarsson:
image75




Förnimmelse av död, Louise Anderson:
image75


Godnatt måne

Jag ber till högre makter att tentan ska gå bra imorgon, kan behöva deras hjälp.

Just nu känner jag för att göra något crazy, typ klicka hem denna alldeles för expensive men ack såå söta kofta.
Eller kanske äta upp den halvfulla glassen i min frys?
Den här måste jag bara ha! Gul eller grön?
Boka en sista minuten till Azorerna och bara strunta i allt...
...ne det blir sängen istället

Goodnight room

Goodnight moon

Good night cow jumping over the moon

Goodnight light
And the red balloon
 
Goodnight bears
Goodnight chairs

Goodnight kittens
And goodnight mittens

Goodnight clocks
And goodnight socks

Goodnight little house
And goodnight mouse

Goodnight comb
And goodnight brush

Goodnight nobody
Goodnight mush

And goodnight to the old lady

whispering "hush"

Goodnight stars

Goodnight air

Goodnight noises everywhere


Sallad

image107Helgens mat har inte varit så healthy, smarrig men inte så bra för beach 2007. Så idag blev det sallad till lunch, en jättegod sallad!
- Fullkornscouscous
- Rädisor
- Räkor
- Tomater
- Ärtskott
- Olivolja, äppelcidervinäger, svartpeppar och salt.

Att leva som eremit

Dagen före tentan.
Har bara dragit mig ur sängen, slängt in lite frukost och börjat plugga. Plötsligt störs min koncentration av att det ringer på dörren, tittar ned på min outfit och bestämmer mig för att inte öppna. Rrrriiiing, tyst i 30 sec, rriiiiing. Men lägg av jehovas vittnen/granne/försäljare jag tänker inte öppna! 15 minuter går, hör ett rassel vid dörren men bryr mig inte mer om det.
Halvtimme senare går jag förbi dörren och ser en liten avi-lapp som ligger där. Vad är detta? Jo då var det brevbäraren som ringt på för att ge mig ett företagspaket (va?). Och detta lilla paket kan inte som alla andra hämtas i ICA-butiken 5 minuter härifrån utan på ett industriområde som man måste ta läskig buss till.. Inget gott kommer ur att leva isolerat..

Home sweet home

Hemma i storstaden igen. Helgen har innehållit mys, fruktsalladfrukostar, trevliga familjemiddagar (med mina 2 favoritfamiljer), bal, sömn och typ inget pluggande alls. En perfekt helg helt enkelt, men just nu är tentapaniken rätt stor. Problem just nu är att det ekar i kylskåpet. Jaja, jag kan plugga imorgon!

 






1. Fredriksson läser motorcykeltidning
2. Balen!
3. Tobbe-lito och flickvän Emma är klara med balen, i bakgrunden mamsen bom-bom-bil (som vi kallade den när vi var små)
4. Kameraduell mellan mig och lillebror nummer 2.

Den gamla goda tiden

Tänk när man var liten.. eller i alla fall lite mindre. Då man inte hade samlat på sig 100.000 i studielån, inte pluggade livet ur sig för att klara en tenta, inte brydde sig om elpriserna gick upp eller om tomaterna var dyra på vinterhalvåret. Det var tider det! Lillebror dansar bal imorgon och står (även om han inte vet om det själv) och gungar mot vuxenlivet. Som uppmuntran bjuder jag här på en bild från midsommar för 3 år sedan då studenten precis var tagen, håret var kortare, jag var mer galen och livet var en fest!
image101

Helt sjuuukt alltså

Nu har det ösregnat konstant sedan jag kom hem till Linköping igår klockan 22. Vädret är alltså rätt grått och trist och det smittar av sig. Jag går runt som en zombie i Fredriks hus iförd hans bagy-jeans och tofflor. 
Katten var jätteduktig på bussen! Helt tyst låg hon och sov hela 3 1/2 timme. De tre tjejerna framför som skulle på Paris-weekend däremot kacklade konstant. 

Dagens pluggmusik-tips: Soundtracket till Holiday

RSS 2.0