Truddelutt

Jag är inte trött. Inte det minsta. Jag pladdrar fortfarande på i 120 km/h. Trots 2 koppar kamomillte. Jag kommer inte sova nåt i natt. Jag måste sova. I morgon väntar 6 timmar i skolan och 5 timmar på jobbet. Måste göra något som tråkar ut mig. Typ spela schack, läsa historieböcker, sortera strumpor. Åh, varför drack jag den där latten?

Så det kan gå

Jag känner mig lite hypad, har svårt att sitta still och jag tjatar, tjötar och pladdrar i ett. Det tog mig ett tag att komma på varför. Jag drack ju en Latte Macchiato (dvs massa mjölk och en skvätt kaffe) för 5 timmar sedan. Med kaffe kommer även åsikter, det kan sambon intyga. Jag har väldigt bestämda åsikter om allt just nu.
Hmm.. Jag tycker jag känner igen den här personligheten. En liten brunett och en lite större (haha) blondin kan känna sig träffade.

Dagens "what?"-låt

Dansa

Dagens låt

Adam Tensta - My Cool

Sjusovare

Måste gå upp klockan 7 i morgon igen. För att titta och prata om bakterier. Känns lagom frestande.
Varför heter det sjusovare? Sover jag till sju är jag inte direkt utvilad. En image208sjusovare låter som en slappis, 7 är det tidigaste jag går upp. Nånsin. Jag vet att det finns folk som går upp mycket tidigare än så. Men de ligger troligen och sover nu. Trots att jag druckit mitt kamomillte är jag inte trött. Kanske börjar bli kamomillresistent? Jag är minsann en liten nattuggla. Det är så lugnt och skönt på natten. Man känner sig helt själv i mörkret och kan lyssna på mysig musik och tänka lååååånga tankar.

Nu är det (snart) jul igen

Jag borde plugga, diska, säkert dammsuga eller varför inte tvätta sängkläder och putsa porslin. Vad gör jag? Jo jag pysslar, och pysslar lite till. Nu är min advents-"ljusstake" klar och jag är så nöjd. Det blev så fint!
 image206image207












Pengar och Teskedsgumman

Försökte precis betala 98550 kr för min olycksfallsförsäkring. Det gick inte så bra. Csn är lite snåla så det beloppet hittades inte riktigt på mitt fina studentkonto. Undrar vilka som betalar närmare 100 000kr i halvåret i livförsäkring? Kanske är det jag en dag? Det ska bli mitt nya livsmål..

Lyssnar samtidigt på Morgonpasset (tur att sr.se har webbradio så att man kan ha morgonpass när man vill) och fick precis veta att årets radiojulkalender är Teskedsgumman! Åh så mysigt!

Annars kan man betala 23000 för att få en ny och jätteinbrottssäkerdörr som killen som precis ringde på min dörr ville att jag skulle göra. "Här bor det 2 studenter" svarade jag honom. "Jaha..." sa han då.


:D

Wohooo! Yeeaaaah! Yaaay! Shake it, come on shake it! Jippie! Yes!!!

Jag klarade årets skummaste tenta och det känns så bra!

Beautiful Morning

Leendet finns där. Tillsammans med en något glansig blick. Anledningen.
(Jag har ju i och för sig min egen etta på den listan, puss)

I wish..

I morgon ska jag vakna med ett leende på läpparna. Hela kroppen ska sprudla av energi och livglädje. Med ett skratt vill jag sätta mig och plugga. Så vill jag ha det.

Vintertrötthet bort och Decemberglädje kom.

Ett sumo

Jag har under den här helgen ätit massa godis, ännu mer chips, en hel brieostbit och kex, druckit alkohol och nu snacksar jag tacochips (med ostsmak så klart). Jag måste typ ha fördubblat min omkrets.

Alla är vi olika..

I samma stund som jag kan vänja mig vid tanken på att äta frukost studsar tjejen på bilden nedanför ned på stan för en shoppingtur. Livet är orättvist.


Ajajaj

image204
(Fredriks naglar målas av partyglad citronätande filur)

Mitt lilla huvud. Gårdagen var rolig men lite vinglig. Den egenkryddade glöggen, vitt vin och en supergod drink gör att jag inte riktigt är på topp i dag. Vi besökte äntligen Styrbord Babord (styrbord = höger, babord = vänster lärde jag mig i kön) och jag blev inte imponerad måste jag säga. Konstigt folk, ännu konstigare house-musik och trångt. Men men, nu vet vi det.

Varför, varför har jag bokat tvättid till i dag? Den började för 9 minuter sedan. Jag orkar inte..


Strålande jul!

Absolute Christmas Mania dunkar i mina högtalare, sååå härligt! Jag längtar till julen! Får upp bilder från förra julafton då hela familjen satt samlad i bilen på väg hem från kyrkans halleluja-tjafs och gungade till en skiva med julsånger i reggeaversion som mamma stulit/köpt av Sportif. Vi är inte riktigt normala och trivs bra med det!


Mr. Muggles!

Jag har ju tidigare berättat att Heroes är en väldigt spännande och genomtänkt serie men att det är svårt att känna empati för karaktärerna. Detta har förändrats de senaste avsnitten. Min absoluta favorit just nu är den alltid lika välstylade Mr Muggles. Sen finns det ju alltid folk som går steget längre...

(ni som inte fattar, det är dags att börja titta på Heroes)

Saxad

image201När jag går till frisören vill jag för det mesta ha det lugnt och skönt och om det ska förekomma något pratande ska det vara om hår, gärna mitt hår. Frisören ska fokusera på det hon/han gör och inte pladdra. 
I dag var det inte så. Tjejen och jag hade nämligen något gemensamt, vår underbara (något förklädda) dialekt. Yes, en riktig östgöte som liksom jag hamnat på Sveriges framsida. Oj vad vi har pratat om redi katiga läkare och träliga frisyrer.. så daant det kan bli. Trots detta tjattrande blev håret riktigt bra. Kanske har jag som den frisör-vagabond jag är hittat mitt hem på Trenh & jag?

Vinkevink

image200

Som att smälta antarktis med en hårtork

Försökte stoppa min hunger med en liten näve mandlar och russin. Det gick ju sådär..

So this is Christmas..

image199

Dagens pyssel

image198
Skiva upp lime, apelsin och clementin.
Sätt ugnen på 70 grader.
Se till att ugnsluckan är lite öppen så att kondensen kommer ut.
Jag satte en träsked mellan.
Vänta på att citrusarna torkar.
Källor säger att de tar från 2 timmar till en natt.

Lördagen fortsätter

Herrejesus vad jag klagar idag.. Lika bra att fortsätta.
Solrosen-restaurangen var inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hoppades på en litet, mysigt men ändå classy ställe som inriktade sig på veggimat. Jag hade fel. Solrosen är ett litet kvartershak med bambaliknande servering och jobbiga typer som diskuterar världsfreden och politik alldeles för högt. Inte bra. Jag var tvungen att äta en Toms chokladskölpadda för att få tillbaka lite livsglädje.
Så gav vi oss i väg mot centrum för att hitta en film att se på bio. Det gick inte så bra. Filmerna som gick var antingen dåliga eller så hade vi sett dem. Spårvagnen hem och 2 Heroes-avsnitt senare sitter jag nu här. 1 timme och en kvart kvar på min lediga lördag..


En lång lördag

Jag säger det igen, vilken seg dag. Fast jag har hållt mig sysselsatt. Pysslat lite julhjärtan, bakat lite juldoftande (anis, malda nejlikor och kanel slängdes ned i degen) bröd, tittat på Gossip Girl och nu är jag tillbaka i soffan. Om en timme ska jag och Fredrik åka till Solrosen i Haga och äta en romantisk veggiemiddag, sedan blir det bio. Vilken film det blir är upp till ödet.

Tristess

Åh vad skönt med en hel helg då jag inte behöver göra någonting! (trodde jag)

Nu har jag sovit till 11, det var längesen och ganska skönt. Alltså har jag varit uppe i totalt 2 timmar och gjort ingenting och nu börjar det bli ganska tråkigt. Jag har surfat runt, tittat på Idol-klipp från igår, bläddrat i LäkemedelsVärlden-tidningen och diskuterat apotekarens vara/icke vara med sambon. Nu då?

E. Coli vs B. Lossa

Riktigt nice-ig kväll på Ica. Jag var pigg och glad, kunderna var flörtiga (?) och trevliga och butiken börjar fyllas med diverse julprylar inklusive Tage. Tage bor just nu i en stor kartong, 40 cm bred och 160 cm hög. Han är nämligen en uppstoppad tomte som min Ica-chef fell in love with och nu ska han bli en del av vår ica-familj.

I morgon ska jag odla tarmbakterier och gå på glöggkalas. Inte på samma gång som tur är.

Mysigt

Det snöar! Stora glittriga snöflingor svirlar förbi mitt fönster. Det passar mig perfekt, mitt nästa mål i livet är julen. Jag köper glöggmuggar, läser jultidningar och planerar varje kvadratmeter i min lilla lägenhet.
Nu slutade det att snöa....

"It's Browno, b...."

Nu skiter jag i att vara fröken Duktig och plugga astråkiga bakterietransformationer.. Fröken Kreativ tar över. En skål ska målas julröd. Fröken Överskottsenergi vill också vara med och nya repeatlåten Britney - Piece of me passar perfekt att dansa omkring till.


And the winner is...

image191  image192  image193
Oscarstatyetter på bästa partyhumöret!


Känsloyttringar

Suck... - 40 minuters diskande.
What? - Christoffer åkte ur Idol.
Yay! - Elle mat & vin kom med posten.

Princess Sparkle

Jag blir inte riktigt av med gårdagskvällen (och då menar jag inte huvudvärk och bakisångest, typ inget sånt idag). Jag glittrar fortfarande. Eftersom vi på sittningen var utklädda till oscarstatyetter hade vi guldglitter överallt! Trots att jag peelat ansiktet, duschat 2 gånger och tvättat håret sitter de små jäkla guldkornen kvar. Men hallå! Det är ju fredag i dag! Då får man väl glittra?

Nytt beroende

För att distrahera mig själv och hålla tankarna borta från tentan imorgon har jag i dag börjat titta på en ny teveserie (Gossip girl tog nån liten mini-break). Jag har hört mycket bra om Heroes och valde därför den. 4 avsnitt blev det visst i dag.. oops.  
Utvärdering:
+ Många karaktärer med komplicerade röda trådar som knyter ihop dem men ändå blir det inte rörigt.
+ 100 cliffhangers per avsnitt = spännande.
- Karaktärerna är inte sympatiska (förutom ursöta lilla Micah).

15 timmar kvar...

Symtom: Det började med lite fladder i magen som övergick till en hård klump som förökade sig och nu också finns i halsen.
Orsak: Tentaångest


Hej hå och en flaska med...

image189I går shoppade jag ett nytt ansiktsvatten med min life-expert som rådgivare. Eller rådgivare förresten. "Den här ska du ha", sa hon och tryckte AnnMarie Börlinds Facial Water for Sensitive skin i min hand (i mitten på bilden). AnnMarie använder bara ekologiska produkter som hanteras i kombination med den senaste biotekniken, all alkohol är ren drickalkohol så den torkar inte ut huden.. Det där sista kan ju låta lite skumt men efter att ha använt den här produkten tror jag faktiskt på dem. Den luktar rom. Nej, den stinker rom. Så nu har jag ett badrumsskåp/spritförråd.

Dagens..

Katt-trick - Lilla fluffboll kan nu förutom vacker tass också high-five. Världens coolaste kissemiss?
Goda gärning - Lillebrors kompis känner Idol-Christopher och har nu lovat att framföra till denne att han borde sätta upp håret. Vi får se nästa fredag om han lyssnat på mig.
Film - Svenska filmproduktioner är inte min grej, danska än mindre. Men what to do när sambon sticker ut på lördagskvälliga äventyr och jag blir ensam kvar med resten av hans family som ska titta på en svensk/dansk film vid namnet Efter Bryllopet? Jo man biter ihop och sätter sig i soffan. MEN jag kan erkänna mig motbevisad angående mina fördomar. Den här filmen är ruskigt bra och mycket rörande. Jag kan också erkänna att det nästan föll en liten tår på min kind.
Paradox  - Sambon är ute och röjer och jag är det inte...
Problem - Jag har fått veta att det imorgon efter lunchen kommer att serveras Brylépudding (eller Crème brûlée vilket bara är ett finare ord för kladdet). Detta är en av 3 saker jag inte stoppar i min mun: Brylépudding, tortillini och kroppkakor = iiik. Hur ska jag undvika detta utan att trampa någon på tårna?


En gång till

Känns lite lyxigt att blogga från en buss. Men uppkopplingen funkar inte så bra.. Jag skrev precis ett långt inlägg om hur bra bussen är och hur irriterande tjejerna framför är och huxflux var det borta. Orka igen.


Packad

Hur mycket grejer behöver man för 3 dagar? En tandborste kom jag och sambolito fram till. Okej kanske lite till. Jag har faktiskt fått plats med allt i min lilla Haglöfs (eftersom resten ligger i Fredriks väska). 07.40 går lyxbussen hem till Linköping! Sköna stolar, trådlöst internet, kaffe i bussen och mycket mycket mer. Bye bye Swebuss. Det är ett pressat schema som gäller nu i helgen. 2 familjer, en katt och en nyinflyttad girlfriend ska besökas. Kul ska det bli!

Nu slötittar vi på MTV's EMA. Skulle vara riktigt skoj att vara på plats. Nån som vill följa med på nästa års EMA i Liverpool?

RSS 2.0