Lite rundare än senast

Maten på Gothia var ojojoj så god! Det fanns sallader (pasta, potatis, etc.), oliver, pärltomater, marinerade champinjoner och detta var bara förrätterna. Varmrätten var nämligen marinerad kyckling och kantarellrisotto på sånadära pastagrejer som ser ut som ris. Himmelskt gott! På det lite dessert.
Nu smälter vi fortfarande maten. Jag genom att blogga och Lovisa sitter och jobbar. Det innebär tydligen att man svär åt Excel 17 gånger per minut.

Tjejhelg!

Fredrik har flytt fältet. Denna helg är det jag och Lovie som regerar i lägenheten!
I går drack vi lite vitt, åt en supergod feta- och spenatrisotto (tack för tipset Frido) och färsk lax. Självklart tittades det på Idol och enbart snälla kommentarer hördes..hrrm.. Tycker svenska folket att Idol-juryn är elaka borde de sätta mig och Lovisa i rutan.
I dag står shopping högst på listan. När magen sedan börjar kurrar beger vi oss till Hotel Gothia och bjuds på lunch och kak/dessert-buffé. Farligt.
I kväll står jag i ett folkhav och lyssnar på ett norrländskt rockband vid namn Takida.. inte min cup of tea riktigt men jag sitter just nu och lyssnar in mig lite och det låter faktiskt rätt okej. Önska mig lycka till!

"Nämen oj, tack så mycket. En... Cool Shooter?"

På coolstuff.se finns det en presentgenerator där man kan få tips på vad man kan ge bort. Jag skrev in Man, 54 år. Det här är resultatet:
1. Värmehjärta - rött gummihjärta som håller sig varmt i 40 min.
2. Sun Jar - en burk som samlar solljus under dagen...
3. Cool Shooters - snapsglas som består av rykande kall is
4. Radioanka - Gul badanka med inbyggd radio
5. Magic Egg - Vattna ägget så kommer det upp en växt som det står "Happy Birthday" på.
Är det någon som känner en 54-årig man som skulle bli glad över något av detta?

Varför?

Här sitter jag snällt och tittar inte på onödiga grejer till mig själv utan surfar faktiskt på present till Freddies pappa. Vad händer då? Jo en supersnygg klocka hoppar upp framför ögonen. Perfekt att ha de dagar som min andra klocka känns lite mesig! Höstens ha-begär är här.

Pluggmorot

För att orka plugga lite till i dag sitter jag och läser genomsnittslöner. En apotekare får i snitt 32000 i lön. Jaja det kanske jag kan klara mig på. En värdepappersmäklare 58000. Hallå?! Vad gör en sån? Värdesätter papper och säljer dem? Det kan ju inte vara sant?
Annars funderar jag på att bli pilot, 63 i månaden vore inte fy skam. Vrrooooom!

Idolblogg

Minst idol-ig: Ut med Knut, Ut med Knut!
Mest idol-ig: Daniel! Var det någon som inte hade ett fånleende på läpparna?
Tanke: Gynning säger att folk brukar kalla henne ett j-la tivoli. Hur ska man tolka det?


En bulle i ugnen...

..eller kanske en plåt med bröd? Lucky for me så är alternativ nummer 2 det rätta. (En viss svärmor och farmor skulle ha börjat ladda för ett glädjevrål om de läst min blogg)
Äntligen har jag hittat inspiration och ork att baka lite. Det är ju jättekul! Ett Kaneldoftande fiberbröd med mandel och aprikoser (minus kanelen som glömdes, minus mandeln, plus valnötter) bakas just nu i ugnen. Mumsi-Bumsi!

"Me likey"

Brick and Lace - Get That Clear

Matt Kearny - Breathe In, Breathe Out

Förklaring rubrik: började titta på Sex and the City säsong 4 igår.

Tam-tam-tam-tam-tam-tam

image172Försöker plugga. Koncentrerar mig verkligen på att hålla fokus. Men i mina öron hörs varningsljudet för en viss fisk med stora tänder. Hajen är på tv. Eftersom jag inte ens vågar badar i svenska sjöar på grund av bitglada gäddor är det nog inte en film för mig..

Jag tycker till om: Idol

Minst bra: Tamela och Särla
Bäst: Patrizia och Amanda
Tanke: Vissa av de där tjejerna är så otroligt snygga och skinny att man bara får lust att sluta äta (tänkte hon och gjorde sig 2 mackor).

Dagens låt

Over My Head

Jag är medveten om att jag är lite sen med att börja lyssna på The Fray. Bättre sent än aldrig som det heter. Den här låten ger mig livsenergi och en känsla av att jag klarar allt. Bra va?

Som en varg

Jag är så fruktansvärt hungrig. Doften av min vitlök- och örtkryddade laxfilé har precis börjat sprida sig i lägenheten. Det gjorde inte saken bättre. Att jag läser recept på Arlas hemsida hjälper inte heller direkt. Äggklockan visar att det är 8 minuter kvar tills det är klart. Hur ska jag klara mig?


Vackra flickor

image171
En helt vanlig lördagkväll i goda vänners lag.

Helt sjuukt

Paul Pott

Min respons: Gåshud över hela kroppen, till och med på kinderna. Helt otroligt!

Jag gillar hösten

Jag kom precis på att det är ganska mysigt på hösten. Ute blåser det som om en mindre orkan var på väg, men inomhus är det varmt och man kan ha ljus tända. I halvmörkret kan man sedan sätta på lite lugn musik och riktigt slappna av. Hittade höstens bästa dekorationsmaterial förut idag, kastanjer! De är bruna, glansiga och påminner mig om min lågstadietid då vi ägnade alla raster åt att samla kastanjer.
image170
Dagens kvällsmat (lite av en favorit): Kinapanna och ris.
Dagens efterrätt: Polemo. What, tänker du då. Jo, det är en gigantisk citrusfrukt formad som ett päron (och nej olli jag är inte full den här gången heller, det är faktiskt sanningen). Detta var första gången jag åt den och det var jättegott! Som en kombo av grapefrukt och melon.  

Slöseri med en söndag

Jag orkar inte laga mat. Gör jag inte det har jag ingen lunch imorgon. Måste man äta? Jag är alldeles för trött för att göra någonting. Längtar bara tills klockan blir nio så att jag med gott samvete kan gå och lägga mig.
Annars är det bra. Har inte gjort en endaste liten vettig sak i dag utan bara ätit pizza, chips, blåbärskräm och tittat på teve.

Trött

Idag sov jag till 12. Det händer inte ofta. I vanliga fall är man rätt utvilad om man går upp klockan 12. Men om man kom hem klockan halv 8, då räcker det inte. Vad var det då som fångade min uppmärksamhet så pass att jag vandrade hem tidigt på söndagsmorgonen? Jo en persika/jordgubb/äpple-paj och två singstar-sjungande hamnarbetare. För att klargöra saker och ting här, det var alltså inte en walk of shame! Viktigt att poängtera kanske. Jag har bara ätit paj och lyssnat på låt efter låt bli sönderslaktad.

Nu väntar jag att sambon ska bli klar så att vi kan gå och handla pizza. Ja, andra dagen i rad. Men idag behövs det verkligen.


Duktig

Jag äter pizza! Er alldeles egna ohälsobloggerska har precis tryckt i sig en hel pizza med mozzarella, pesto och soltorkade tomater! Är ni nöjda nu?


Lördagsmorgon

  • Nybakta scones
  • Friggs kanelte
  • Mindy Smith i högtalarna
  • En hunger efter DN Söndag. Jag vet inte var den kommer ifrån. Men 780kr för ett år med söndagstidning känns lite mycket. Finns ju säkert billigare tidningar. Men jag vill bara ha DN Söndag. Och det vet de små giriga illrarna. Därför tar de 780kr (glöm studentrabatt) och vet att jag kommer att betala det förr eller senare.

Vad händer idag?
Plugga, baka/köpa bröd, shoppa vin till kvällen, infinna mig på förfest och ha vansinnigt kul helt enkelt!


Kvällsfin för fort

Ja då var jag klar. Håret är fluffat (kör på lockigboll-looken idag), kläder är på (svart linne med svart linne under och svarta jeans), rött armband (egentillverkat, bilden) sitter på handleden och... det är 20 min kvar tills jag ska åka.

Kata-fucking-strof Västtrafik!

Okej att spårvagnarna får problem när den första snön kommer. Det kanske jag köper. Men att hela spårvagnstrafiken kollapsar 3 dagar i rad för att det kommer lite västkustsregn? Nej, skäms!

Koffeinkänslig

I går vid klockan halv fem drack jag världens minsta caffe latte på Condecco.
I natt klockan nånting över 2 lyckades jag äntligen somna.
I dag klockan 8 vaknade jag ur en orolig natts sömn och var fortfarande jättetrött.

Aj

Nu har jag ätit så mycket popcorn att jag har ont i magen.

Torsdagsmusik

Kate Nash - Made of Bricks

Den ultimata höstsoppan

Korngrynssoppa - 4 personer

2 gula lökar
2 paprikor
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 liter vatten + 3 tärningar grönsaksbuljong
2 dl korngryn
1 tsk timjan
1 rågad msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 cm färsk chili
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar  
(tillägg på begäran: grönsakerna ska friteras i minst 1 liter olja, 1 kg bacon ska ingå i ingredienserna och du får inte träna på minst 1 vecka efter att du ätit denna soppa, bättre?)

Grovhacka lök, strimla paprika och morot. Fräs i en STOR kastrull tillsammans med vitlöken.
Häll på buljong, korngryn och timjan. Rör ned paprikapulver och tomatpuré samt strimlad chili. Koka under lock på svag värme ca 30-40 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Denna kväll..

..har resulterat i att jag:

- ska gå på opera nästa månad
- har bestämt mig för att Läkemedelsverket är min framtida arbetsplats
- har ett möte med en vd på måndag
- stickat slut på mitt garn och måste köpa nytt
- blev trött och gick och la mig (sorry inga sytycd-resultat Lovie)


Klipp klipp

image168När nästan alla i ens vänskapskrets kapar håret i fräscha korta frisyrer blir man lite sugen. Det är faktiskt rätt kul att ha ett busigt fluffhår som är näst intill torrt innan man lämnar duschen.
Nu har även jag bokat klipptid till fredag, men här ska det inte ske några längdförändringar! Jag trivs alldeles utmärkt med ett hår som kräver hundra liter schampoo, balsam och hårspray. Att det tar över en timme att självtorka är bara mysigt. Men vad är väl en bal på slottet...
Fick jag som jag ville skulle mitt hår se ut som Rachel Bilson's. Nu.


Dagens mest oväntade skratt

Av någon anledning har jag fått för mig att jag inte gillar Alex Schulman. Jag vet faktiskt inte varför. Jag uppskattar hans skriverier i .se och hans fru Katrin's blogg är rätt underhållande. Även om jag är en riktig bloggfantast har jag aldrig besökt Alex blogg. Förren idag.
Första inlägget: Boooring. Ha, det var väl det jag visste!
Andra inlägget: Asgarv. Haha! Skit också...

Undrar bara om jag tycker att det är kul på grund av att jag är trött? Prövar att läsa det imorgon igen. Skrattar jag då så måste jag nog inse fakta:
Hej, jag heter Therése och jag tycker att Alex Schulman är rolig.

Shake it

Saker som gör en skakis i benen: Slutar jobbet och hittar på sin mobil 1 missat samtal, 1 nytt meddelande "Ring mig så fort du kan" och ett sms "Ring!" från svärföräldrarna to be. Försöker få tag på deras son tillika Fredrik men han svarar inte. Pulsen är lite högre än vanligt på spårvagnen hem. Kastar mig in i lägenheten och hittar honom spelandes dator med mobilen på ljudlös. Tack.
Och vad ville de då? Jo de har hittat någon som vill ha vår katt. Tack, men nej tack. Katten förblir trogen lantis med min familia.


Snyft

Nu är det bestämt. Fluffboll kommer aldrig mer att bo hemma hos oss. Min lilla kissemiss som är världens sötaste.. Dumma kattallergier. Lillasyster bestämde precis att katten skulle bo kvar hos dem. Får se vad mamsen tycker om det förslaget. Jag är i alla fall lite ledsen.
image167

Måndagsmusik

Helt plötsligt poppade den här låten upp i mitt huvud. Min hjärna works in mysterious ways... Valeria - Rhythm of the night. (ber om ursäkt för ffx-videon)
Annars är det Timbalands nya skiva Shockvalue som är dagens soundtrack. Än så länge är Bounce favoriten, men (och detta är ett stort men) jag tycker inte om texten. Ibland får man faktiskt vara lite små-feminist och idag är jag det.


www.theresetjuvlyssnar.se

En familj bestående av mamma, pappa och tjej på typ 8 år har precis handlat på Ica.
Tjejen: Va?! Skulle vi bara ha Cola och 2 snus? Var det därför vi gick hit?
Pappan: Ja....
Tjejen: Men åhhh..

Anti-vegan

Sitter här och mumsar macka med grönpepparsalami. Blev så sjukt sugen på kött på jobbet, rätt skum känsla faktiskt. Men med tanke på att jag inte ens kan minnas mitt senaste icke-vegetariska mål så var det nog dags. Det är några jobbiga typer som sätter upp klisterlappar med texten "Varning, denna produkt kan innehålla spår av mördade och torterade djur" på våra reklamskyltar utanför jobbet. Suck säger jag bara. Inte går jag runt och tvingar på folk mina tankar om saker och ting. För att dra lite långsökta paralleller är det som om jag skulle ställa mig utanför HM och börja kladda dit lappar där det står "Ful" på saker jag inte tycker är fina. Känns det rätt? Nej just det!


Hej och hå

Nu är jag trött som en räv. Godnatt gott folk!

Tragedi

Om en timme ska en person ur mitt hushåll göra en irreversibel målning på sin kropp. Mitt ansikte visar inga känslor men inombords skriker jag "neeeeeej!".

Personligt

Idag gav posten i från sig ett rätt bastant duns. Eftersom fokuseringen inte är på topp i dagens pluggning så sprang jag till dörren direkt för att se vad det var. Ett litet fyrkantigt paket adresserat till mig! Spännande för jag kunde inte alls komma på vad det var. Öppnar det och där ligger min almanacka! Den är så söt och precis som jag ville ha den!
 

En seg råtta?

image161Idag är jag skrattretande seg. Jag sov till över 10, har suttit vid datorn i en halvtimme för att jag inte orkar göra frukost och sätta sig och plugga känns far far away. Skyller på vädret! Vem får inspiration av grått, kallt och blåsigt höstrusk? Allt jag inspireras till är att dra täcket över huvudet och vakna lagom tills det är dags för festen ikväll. Tänk så pigg jag skulle vara hela natten!


Mmmmm

Ray LaMontagne - Hold You in My Arms


Jag är en gnällkäring

Vad har hänt?
Jag skulle äta på McDonalds i Borås. Vi har fått en Mecenatrabatt som innebär att man ska ha 5kr rabatt på sitt mål. Det fick inte jag.
Vad hände sen?
Jag skickade ett mejl till McDonalds och klagade.
Fick jag något svar?
Hej Therese,
Tack för ditt mail. Det var verkligen tråkigt att höra att du haft problem med studentrabatten. Självklart ska du ha fått den, då rabatten är rikstäckande. Jag ber verkligen om ursäkt för detta.
För att kunna följa upp detta med de ansvariga på den berörda restaurangen behöver jag veta vilken adress den ligger på. Detta hjälper med att säkerställa att alla medarbetare har denna information så inget liknande ska behöva hända igen.
Hur känns det nu?
Haha. Det är inte så att världen går under. Men en rabattcheck hade varit trevligt.


Glad

Jag blir alldeles glad i magen när det går bra för mina vänner! De köper superfina lägenheter och dejtar trevliga och snygga killar. Ni är så bra!

Dj Bruno?

Kanske är min framtida karriär. Frågan är bara hur jag ska kunna kombinera detta med mina apotekarstudier? Hmmm, rave? Nej, jag har inga dreads så det blir inget.
Sitter i alla fall och knåpar och fixar med skiva till Jenny's och Kristians party på fredag. Det är så kul! Jag försöker blanda rnb, rock och lite Britney, så att alla blir glada. Men det är bara att önska på om ni vill höra något speciellt.


Panncakes

Jag känner mig som en prinsessa. Fredrik står just nu och steker pannkakor till mig! Jag som suttit och diskuterat pannkakor med min pluggpartner hela vägen hem på spårvagnen. Det ska bli så gott! Pannkakor, jordgubbssylt, vaniljglass och ett glas mjölk! Mums!

Goosebumps and Teardrops

Mia Micheals - Park bench

Mia Micheals - Mia and her Dad

Trallalala

Jag borde vara trött och sömnig. Det är jag inte. Jag är pigg och alert och skulle gärna vara uppe några timmar till. Kan det bero på att jag kom hem från jobbet för 10 minuter sedan och inte varvat ned än? Eller beror det på sockret i nyponsoppan jag precis drack? Kan det vara så att min förkylning inte gör en seg utan sprudlande? Får se om det går något på teve som det är värt att stanna uppe till... tv.nu... So you think you can dance. Perfekt! Då får jag lite stickat också, en lång och mysig ljuslila halsduk är på gång. Jag är så husmoderligt pysslig ibland. Åååh.

Blind-date

Jag ska på blinddate! Och det är Freddie som fixat den. Datum är inte bestämt än och inte riktigt vad vi ska göra. Åh, så spännande!
Fast det är ingen kille och hon är upptagen. Okej, för att få fram sanningen så vill en av Fredriks vänner att jag och hans flickvän ska bli tjejkompisar. Så det kanske är mer playdate än blinddate..

Middag à la Måndag

Marockansk kikärtssoppa med fullkorns-scones.

Lucky me som bor med en vegetarian, men det här blev faktiskt ganska gott om man mixade soppan. Gillar inte smaken av hela kikärtor. Om man mixar vet man att de finns där och är nyttiga men man behöver inte känna smaken av dem.

Inte fler vuxenpoäng!

Undrar hur många vuxenpoäng det innebär att skaffa morgontidning? Fast jag funderar ju i och för sig bara på att skaffa DN på söndagar. Det kan ju inte ge så många poäng. Eller?

Tanttrosor och britter

Här bjuds på intelligensbefriad musik som av någon anledning får mig att le.
Ellinor - Kokobom
Och en liten myspysare som Lollo så snällt tipsade mig om.
Timbaland - Apologize

Nu ska jag (och gissningsvis 70% av tjejerna i det långa landet) titta på Bridget Jones. Romantiskt värre.


Min tur?

Aj, aj, aj. Halsen känns som sandpapper och kroppen som en gummibjörn. Kan det vara så att alla bakterier som hostats och nysts på mig har fått fäste? Min helt lediga dag som skulle innehålla mysig höstshopping och romantiska promenader är nu utbytt mot echinacea-ätande och tevetittande. Jag vill/orkar inte/har inte tid att bli sjuk.
Nu ska jag inta horisontellt läge och titta på Spider-Man 3.

Full fart

Idag har jag gjort något beundrandsvärt (eller korkat beroende på hur man ser det). Jag har tagit sträckan Göteborg-Linköping-Göteborg på under 12 h. Jag har även hunnit med att besöka en lillebror, en farmor och en mamma och pappa. Det ni!

Efter detta hade jag självklart energi kvar till att gå på romantisk komedi med Olli. Det var vad vi hade förväntat oss i alla fall. Filmen "På smällen" som hör och häpna handlar om en snygg tjej som blir knocked up av en töntig kille tar oss igenom deras 9 månader långa lära känna-fas. Låter som ett bra upplägg va? Ta denna handling och blanda med låga sex/röka gräs/filmimitationer-skämt och målgruppen blir 14-åriga fnitterpojkar. Att den sedan innehåller en osexig sexscen, graviditetsstånkande och en mycket realistisk födsel får nog alla kvinnor i publiken att korsa benen och skriva upp kyskhetsbälte på sin nästa önskelista. Not my cup of tea alltså.

Ett litet, litet musiktips bara

Lightspeed Champion - Galaxy of the Lost

Mot tandborsten och linserna!

Blogg-junkie

Oj så lätt det är för mig att bli fast i en blogg. Jag fullkomligt försvinner in i någon annans liv och skrattar och skäms med dem. Här är dagens mest underhållande blogg. Nu började MTV top ten = jag måste börja göra något vettigt.  

:)

Idag har varit en bra dag. Jag har blivit bjuden på Lejonet och Björnen-glass (tack!) och rekommenderar smakupplevelsen italiensk chokladglass och flädersorbet. Har inte varit så duktig på att shoppa efter min lista, det blev mest kofta*4. Och de är fina allihopa. Att jobba var faktiskt förvånandsvärt mysigt och roligt. Och som pricken över i har jag precis beställt en egendesignad almanacka.
Jag kan nu gå och lägga mig med ett leende på läpparna.

Lite gnäll

Jag är så nöjd med mitt nya schema på Ica. Färre dagar och framförallt färre vardagskvällar. Nu har jag varit tillbaka i Göteborg i en och en halv vecka och på den tiden har jag fått 3 samtal från Ica. Samtal som innebär att jag istället för en mysig hemmakväll får sitta i en kassa och vara trevlig. Kan inte folk bara hålla sig friska så jag slipper jobba för dem?

Lyx

Känns lyxigt att sitta framför datorn och strösurfa lite utan att ha dåligt samvete för att jag inte gör något vettigt. Jag har redan skrivit rent anteckningar, det är Fredriks tur att diska och det är faktiskt rätt välstädat här hemma. Ännu lyxigare känns det att kunna gör en inköpslista till morgondagens shopping. Just nu ser listan ut såhär:
- Pluffsig mössa
- Långa skinnhandskar
- Garn (till den enorma halsduk jag ska sticka)
- Mysiga koftor

Superlyxigt känns det att vara helt ledig från skolan enda tills på måndag!

Kackel, kackel

Efter 2 dagar med 5 timmars intensivt skrivande på föreläsningar och lite mer renskrivande i hemmets lugna vrå värker nu mina fingrar. Tur att veckans hönsmamma (Fridolin) tillåter Idol-pauser. Jag kanske ska förklara lite närmare. Veckans hönsmamma har från och med i höst i uppgift att hålla alla oss andra på gott humör, få oss att göra duktiga saker som att plugga och träna och det viktigaste av allt: bjuda på fredagsfika. Och finns det något bättre än att sjunka ned i en soffa med en kopp te och skratta åt folk som sjunger som skator och få gåshud av folk som sjunger som näktergalar? Det är rätt svårslaget. Gårdagens skumfilm Perfume och min Frozen Strawberry Daiqiuri klarade nästan att slå detta. Men bara nästan.


Hur?

Okej, för att ni ska förstå vilket litet private party jag har här i lägenheten så kan jag meddela att jag precis sträckte min ryggfilé. När jag dansade. I min ensamhet. Och nej jag har inte ens smuttat på kvällens surprise än. Aj. Jag förväntar mig massage av kvällens gäster. Bara så ni vet.

Vilken måndag!

För att skölja bort dagens 5 timmar föreläsning om magar och tarmar (hög mysfaktor på det) måste man ha annat att tänka på. Miss Li's skiva God Put A Rainbow In The Sky spelas högt ur högtalarna, här ska diskas och sedan ska kvällens surprise mixas och fixas. Vad kan det bli?

RSS 2.0