Pep-talk a la monolog

There's nothing you can do
To keep it out
There's nothing you can do
Just scream and shout
Saying

I'm
So lucky lucky
I'm
So lucky lucky
I'm
So lovely lovely
I'm
So lovely lovely
(Lucky Twice - Lucky)

Nix nej, så blev det ej

Mitt hår bangade förändring. Tydligen är det jättejobbigt att göra färgat håret ljusare. Det enda frisören kunde göra var att lägga i ljusare slingor som då skulle bli kopparfärgade..urk. Så vi fixade bara utväxten så att håret har i alla fall har en färg. Nu är det upp till moder jord/sol att bleka mitt hår till lagom nyans.
image100
Med en latte i magen ska det nu pluggas järnet tills jag sätter mig på bussen mot Linköping. Hoppas, hoppas, hoppas att katten håller tyst på bussen idag. Det finns en spray som man kan använda i transportburen så de små liven blir lite lugnare. Så jag gick in i en zooaffär och frågade efter denna, personalen såg först ut som frågetecken och sedan lite arga när de trodde att jag ville droga ner min katt totalt.. hjälp.


Förändring?

Off to tze hairdresser.. Vi får se vad som händer. Antingen fegar jag och kör samma mörk/svartbruna som jag har nu. Eller så får jag en crazy-frissa som blonderar mig. Eller så blir håret bara lite ljusbrunare och somrigt.
Ingen katastrof kommer i alla fall inträffa, det är bara hår och mitt har varit med om det mesta!
image99

Lagom

image98
Lagom svårighetsgrad skulle jag säga.
Kan jag inte få strunta i alla pyttedelar som bronkioler, intrapleuralrum och annan skit?

Bye bye ica

Sista kvällen på ica. Inte särskilt sentimentalt då kvällen var skittrist. Men det ska bli tråkigt att lämna mina arbetskamrater, hur ska det går för dem? Tur att jag har en spion som tar min plats i sommar som kan rapportera.
Ska ta ett sista ryck med läsandet med Seinfeld i bakgrunden. Det är min nya kvällsritual, jag kan inte gå och lägga mig utan att sett båda avsnitten, fast jag egentligen inte tycker att Seinfeld är kul. Nu börjar det. Adioso!

Vem? Moi? Mjaou?

image97
Undrar om man kan kontakt försäkringskassan för att katten har sönder alla ens grejer?

Virrpanna

Har längtat efter något sött i några timmar nu.. Sökt igenom skafferiet och hittat nada. Inget i kylskåpet heller. I ren desperation öppnar jag nu frysen och hittar.. min choc-choc-chip glass! Den hade jag alldeles glöm bort. Mums!
Jag är rätt duktig idag faktiskt.. utom för typ en kvart sen då jag råkade hittade en viktig bit till en viktig dag i mitt liv. Skickade direkt sms till hemlig person som en dag kommer få utföra detta. Hon var med på noterna (hihi) och nu är det bara och vänta några år tills dagen infaller..

I dag = i går?

Samma kläder som i går, har dock inget plugg-snacks i dag. Det regnar, katten jamar och jag längtar efter närhet.

Glömde tacka Justin..

..för att hans låt Losing my way ger lika mycket glädje som Breathe ger lugn. Nu är det dags alla små wesserbissrar där ute som lyssnar på texter och tolkar att hoppa fram och säga att Hörrö lilla gumman, låten handlar om en kille som heter Bob vars liv är förstört, det är inte glädje!
Men jag blir glad av låten och det unnar jag mig själv, no offense Bob..


Jag skulle vilja tacka..

..mamma, pappa, älsklingen och mina vänner för mitt underbara liv! Men just nu vill jag helst av allt tacka Frida för att hon introducerade denna låt för mig: Anna Nalick - Breathe. Så fort jag känner paniken komma krypande, tar jag ett djupt andetag, sätter på denna låt och gör det hon sjunger om.. bara andas. Sedan är jag fit for fight igen. Just nu är min moståndare EKG-kurvan, inte så seg men med en grym högerkrok. Så det så!

Me goes single!

image95Sitter här och myser..med mig själv! Spenderade en kort tur på stan, smart move av mig att åka ned på stan 1 timme innan de stängde så kunde jag inte dra runt. Försökte hitta Toffsis present, men inget var perfekt. Istället hamnade jag på Lagerhaus, 2 gröna bolljus och en röd spargris fick följa med hem.
Affärerna stängde och vart skulle jag ta vägen? Konsum på Avenyn blev min räddning. Kände mig som en riktigt singel-gal när jag langade upp en liten förpackning färsk spenatpasta, halloumi, soltorkade tomater, vitlöksoliver, kattmat och en Häagen-Dazs "Choc Choc Chip" på bandet.

Nu finns allt det ovannämnda i magen och jag ska pynta med mina nya grejer och sedan blir det plugg!

Shopping = energi?

image94Jag är så trött, så trött på att plugga. Det sägs ju att frisk luft ger energi? Men jag kan ju inte bara ta på mig ett par skor och gå ut, det är oproduktivt! Frågan just nu i mitt huvud är om jag ska ta mig ner på stan och fortsätta leta födelsedagspresent till systeryster och kanske kika på den där tavlan jag spanat in.. Problemet är om den lilla utflykten kommer ge/ta energi?

Tur att en av oss vet hur man tar det lugnt.. "Relax take it iiiiiisy!"

Dagens..

image92image93

Mest motiverande t-shirt: Den är gul, den är ful men man ser i alla fall pigg och levande ut.
Plugg-snacks: Små Daim-pluttar och vindruvor. Riktig mat är för mesar!
Planerade ompyssling: Bokat klippning och färgning till torsdag.


Let's Twist Again

Jag är ingen husmanskost-lover. Kokt potatis, fläskpannkaka, isterband, brunsås..isch! Medelhavsmat däremot. Oliver, skaldjur, olivolja, grönsaker, frukt..mums! Men ibland får man kompromissa, dagens lunch är ett exempel på det. Korv-stroganoff med twist, där twisten var chorizo och broccoli. Blev riktigt gott måste jag säga!
Nu väntar mer njurar och i bakgrunden vrrrrom, vrooooom! Oja, det är återigen formel 1 söndag!

Sommarprojekt

Okej, jag har en litenfjärilsfladderförälskelse i magen. Anledningen till dessa känslor är denna Hervé Légér klänning som Lindsay Lohan har på sig. Den är fullkomligt underbar! Nu har ju inte jag riktigt ekonomin för att köpa en likadan.. Så tanken är att jag (och mamsen) ska sy en i sommar. Det kan ju inte vara så svårt?
Nu: tillbaka till pluggandet. Känns lite bittert att jag inte ens är halvvägs på min utbildning och sitter hemma och läser om urinvägarna medan andra sitter på en framgångsraket (yes, du vet vem du är!). Men du är alla gånger värd det och när jag kommer ut i den stora världen om 3 år då ska ni få se på andra bullar!


Ketchup-BH och Stekpannedrinkar

Fullt normala ord i min vokabulär. Vid första anblick kanske det låter helt ologiskt men när man fått förklaringen så klarnar allt.
När man ska göra vissa drinkar, typ en supergod Caiprinha, så behövs det is. Krossad is. Hur krossar man is? Jo med en stekpanna, därav stekpannedrinkar.
En viss lite ordblind typ skypade push-up BH's med mig men kallade det puch, vilket helt klart associareras till ketchup, och vips ketchup-BH.
Sådärja, nu är du lite mer allmänbildad..

Nu: Efter-ICA-lördagkväll det vill säga: jag, katten, pistaschnötter och Dude where's my car.


SATC ger mig skoaptit

Att se Sarah Jessica Parker strutta runt i sina Manolo's väcker mitt habegär för söta pumps, sandaler, sneakers image90och till och med flip-flops. Jag vill ha!
- Peeptoe pumps i skinn
- Ett par vita Keds 
- Färgglada ballerinas och pumps
- Vita pumps
- Vita tygskor
- Svarta ballerinas
- Silvrig tygsko

Så nu är önskelistan till stundande födelsedag klar också, bara att mejla iväg till mamsen..

Romantiskt regn..

image89
..faller utanför mitt fönster. Katten sitter utanför och gnäller för att hon blir blöt, kom in då?
Men min lilla sötnos är äntligen hemma! Det vill säga mobilen. Stackarn har råkat ut för slide-fix och flexkabelbyte, vad nu det betyder? Äntligen är jag en hel människa igen!
När jag var nere på stan började det regna (bor ju ändå i Blöteborg) och jag hade inget paraply med mig, så in på HM och köpte ett rosa/randigt paraply (hihi) och ett svart/guldigt armband. Nice!





Snart har jag ätit upp ett halvt paket Marylandskakor..

Min mörka sida..

Det finns vissa saker som man väljer att inte lyfta fram hos sig själv. Att man är riktigt dålig på att bära ut soppåsar, har kvar gammal mjölk i kylskåpet och bara dammsuger när det ska komma någon och hälsa på.
Jag har däremot en hemsk bekännelse.. jag tycker om att lyssna på Smokie (ni vet, Living next door to Alice). Riktigt smörigt, amerikanskt dansband som spelar covers. Men för mig symboliserar det hemma, pappsen (det är han som fått mig att börja), trygghet och en tid då livet var så mycket enklare. Så nu sitter jag här i det gråa Göteborgsvädret, alldeles ensam, pluggar, lyssnar på Smokie och blir varm i hjärtat. 

Ikväll blir det taco afterwork på Nivå! Yes, slipper laga mat!

Plugg-recept

1. Tag en skopa "Absolut Relaxe" och blanda med en nypa "Hard Dance Mania".
2. Tillsätt socker och koffein och rör till jämn smet.
3. Klicka ut på plåt med små pauser av tevetittande om ca 15 min.
4. Strö över lite panik och stress och skjuts in i ugnen!
5. En och en halv vecka senare är det klart och du får njuta av resultatet.


Omvänd?

image87Tredje dagen i latte-kuren. Känns rätt bra faktiskt, börjar nästan smaka gott.
Jag skulle säga att det finns 2 sorters människor:
- Kaffe + hundmänniskor
- Te + kattmänniskor
Jag tillhör fortfarande kategori nummer 2 men har börjat se charmen hos kaffe/hundfolket.

Shorty!

Killah-kjolen är här! Wohoo! Den sitter perfekt och/men är kortkortikortkort! Får klara mig hela sommaren utan att sitta ner tror jag..

Fönsterpynt

image86

Ja tyar inte mer

Suck, suck, suck vad respiration är tråkigt. Har verkligen ingen motivation just nu, men det blev lite många pauser idag.
Efter lunch åkte jag till stan och skulle bara sätta in pengar. Kommer hem 3h senare, hur gick det till? Med mig har jag 3 påsar (snabb matematik säger 1 påse/timme... bra fart på mig).
En påse från Twilfit, fick hjälp av en supertrevlig tjej att hitta två Calvin Klein BH:ar som sitter som gjutna! Hon ändrade också vad jag trott var min BH-storlek till 2 storlekar mindre i omkrets och 2 upp i kupa, yay! Enligt mina nya BH-ar är jag en supersmal snygging med stora boobs, hihi.
En påse från Panache, tycker inte om deras personal men behöver man balsam så gör man. Jag skippar nu ta-hand-om-ditt-färgade hår och går tillbaka till framhäv-dina-lockar. Ni som vill ha lite volym och inte provat Kerastase's Elasto Curl Leave in, gör det!
Sista påsen kommer från Götheborgs Te och Kaffe där jag gick in och beskrev mig själv som tedrickaren som inte vet något och espressokaffe. "Vill du ha ett fylligt kaffe med mycket smak eller lite svagare smak?" Svagt! "Vill du ha det malet?" Ja. Tur att hon frågade, annars hade jag suttit här med mina kaffebönor. "Hur gör du din espresso?" Jo, jag lägger det i en såndär form och trycker... "Maskin alltså" Hihi, ja.

Tur att det finns folk med koll, när man själv fattar noll (tröttishumor från mig)


Biter i det sura äpplet om och om igen

Sitter och pluggar till Josh Groban på hög volym.. Inte alls bitter för att jag missade honom i Stockholm.. inte alls.

Whyyyyyy?

Bildolist?

Jag kommer bli en bra mamma, till fotoalbumen sett. Tränar just nu på katten, så ni får stå ut med lite härliga bilder på min kattikattkatt (det är vad jag kallar henne nu för tiden). Mina grannar som troligen hör när jag pratar med henne måste tro att jag är helt dum i huvudet..haha.
image83
Arrggh! Kolla de söta små gaddarna!
image84
Den där posen har jag inte lärt henne! Finns dock en sida för katter som ser ut som Hitler....
image85
Okej, nu skäms hon för mig.. inga mer bilder på ett tag.

Hacke-hackspett?

Föräldrabekymmer
Min katt har börjat vilja vara ute själv rätt mycket (tonårsperiod?) Hon sitter på uteplatsen och funderar på livet. Nu har hon skaffat en ny kompis och jag vet inte om jag tycker om honom. Han har nog inget bra inflytande min lilla tjej. Killen är jättetuff med grön jacka och röd mössa (hon faller tydligen för bad-boys) MEN låter som bara den. Ha, ha, ha skriker han så att det skär i öronen. Nej ingen bra attityd helt enkelt! Nu ska jag gå ut och visa vem det är som bestämmer här i huset!


Koffein, min nya bästa vän?

14 dagar kvar till tenta.. Jag hade tänkt att pröva något nytt detta tentaplugg, kaffe! Många andra lever redan på denna äckliga, beska dryck men jag blir helt tokig av den. Efter en halv kopp får jag takykardi (hjärtat fladdrar) och tremor (händerna darrar)... ord vi ska kunna till tentan btw.
Nu gjorde jag precis en alldeles egen latte och den blev faktiskt rätt god! Okej att jag inte rör mig som en barista framför espressomaskinen och att latten innehåller 70% mjölk och farinsocker men det är ett steg i rätt riktning.
Undrar om jag kan gå ner till Kahl's kaffe och fråga efter något "som passar en som inte tycker om kaffesmaken men vill ha en kick?". Svaret kommer nog bli "Ta 1:an till Järntorget"...


Boooored..

Jag har nu googlat allt som googlas kan, lusläst mina bloggar, inklusive en viss fotbollsspelande islännings (det är mitt tecken på att jag har riktigt tråkigt) och tittat på blod (CSI) och nu mera blod (Jordan rättsläkaren). Samtidigt har jag dåligt samvete för att jag inte har pluggat någonting idag, men vaddå, jag kan ju inte börja nu.
Nu vet jag! Det här är lösningen på mina problem. image82







4 timmar senare..

Jag har varit Myrorna, Åhléns och Indiska. Antik "guld"bricka och karaff inhandlades tillsammans med "Världens historia" från 1924 (dagens favorit!). Nya gardiner syddes med hjälp från katten. Färgade ljushållare sattes på brickan och togs sedan av då de gav en för marockansk känsla.
Men rummet utstrålar fortfarande inte mysighet! De vita väggarna gör allt jag ställer in stilrent och trendigt. Jag vill ha fluffigt och myspys..
image80

image79

Borta bra, men hemma kan bli ännu bättre

Jag, en kopp te, ett par tomatmackor och en hög inredningstidningar.. det här kan vara en vinnande kombination! Vill göra om något i lägenheten, vet bara inte vad. Får se om jag hittar lite inspiration i Elle.

Ge mig nakenbilder!

image78

Jag har en fundering. Varför kallas Jamie Oliver för den Nakna kocken? Har han någonsin lagat mat naken? Och borde det inte vara naknE för att vara grammatiskt korrekt? Jag bild-googlade faktiskt på "jamie oliver naked" (modigt gjort) och var beredd på det värsta.. men nej, inte ens en lättklädd bild. Är det kanske bara ett PR-trick? En sak är säker, hans program får mina parasympatiskt-innerverade salivkörtlar att aktiveras, med andra ord, jag blir vrålhungrig! Han bara slänger ihop ett gäng tomater, olivolja, kryddor och några korvar och det ser helt himmelskt ut! Jamie får gärna valsa in i mitt 2kvm stora kök och använda mina stekpannor, med eller utan kläder..
(Oj, nu låter det som jag är jättetänd på honom, det är jag inte! Jag bara spekulerar lite)

Jag - eBay 2-0, Yey!

Nu har jag kammat hem väskan också! Åh vilken dag! Och båda för pinsamt lite pengar...
image77


Jag - eBay 1-0, Yes!

Kjolen är nu min! Wohoo!
image76

Nyttigt = ogott?

Var precis och handlade och köpte nyttiga grönsaker, frukt, keso och även en liten påse snacks. Men nyttiga snacks från bonesto gjorda på majsmjöl, ugnsbakade istället för friterade och med en fetthalt på 3,5%. Det låter ju jättebra tills man smakar på dem. Sourcream och onion smakar typ knaprigt mjöl med löksmak, inte supergott helt enkelt. Men när kvällen kommer och jag får chipsabstinens kommer det säkert vara en liten räddning.


image74
image75

Arvika 2004

Keane - Sunshine

Jag missade Josh!

Jag har letat som en galning efter datum då Josh Groban ska komma till Sverige och hittat ingenting. Nu ser jag honom på tv4 och får reda på att han uppträde på Annexet i Stockholm igår! Neeeej!
Vad Josh kanske inte vet är att han ska sjunga på mitt bröllop, det här hade ju varit ett perfekt tillfälle att berätta det för honom.

Ebay-fight!

Idag är det dags! 2 av de auktionerna jag biddat på tar slut. En söt Killah-jeanskjol och en liten brun hänga-över-axeln-väska kommer förhoppningsvis tillhöra mig när den här dagen är slut. Håll er undan! De är mina, mohahaha!

"arkimedes...var inte en sån rugguggla nu!"

Det finns ett straff för de som väcker mig klockan 01.17 och sedan igen 05.32, som tvingar mig släppa in och ut dem en gång i kvarten hela dagen, som springer runt efter klockan 22 och jamar som en galning... De får duscha! Men det var faktiskt dags, damen började bli lite skabbig. Men hon tycker inte om det..
image73

Sexig sallad?

Sitter och letar spännande och nytänkande salladsrecept. En av mina absoluta favoriter är denna potatissallad. Supergod! Imorgon så ska jag nog prova Kycklingsallad med mango. Den här citrussalladen verkar mer spännande än mättande. Kanske istället en Majs- och bönsallad? Något för andedräkten, Vitlöksdoftande bönsallad. Nakne kocken aka Jamie Oliver har en sallad helt i min smak, han kallar den Enkel och sexig och jag håller med!

Jag har även ägnat kvällen åt att leta perfekt jeanskjol alternativt jeansshorts. Det närmaste jag kommit är de på bilden från Nelly. Det känns som att alla har en snygg jeanskjol i garderoben utom jag och de måste ju ha köpt den någonstans.. Tell me where!

Vill också lägga in ett klagomål mot Coop - sluta med den ekologiska "rap"-reklamen, jag blir galen!

1056 timmar utan mat..

Dagen har spenderats till 98% i soffan med laptopen i knät. Det vill säga ingen energi har gått åt. Jag har ätit pastasallad till både lunch och middag och däremellan mango. Varför är jag då hungrig? Tankarna snurrar just nu runt kladdkaka, chips, godis...åhhh! Mums!
Tänk om man hade en känslo-fjärrkontroll till sig själv. Hungrig - OFF. Pigg - ON.
Och tänk om den hade zoom! Helskärm, neee. Utdragen bild, tack så mycket.
Hmm, känns som om det gjort en film om det här... med Adam Sandler..

En människa kan gå 44 dagar utan mat, jag klarar mig i 2 timmar. Självdisciplin?


Bom, pa, bom, pa... tchickechickedown..


2 helt lediga dagar framför mig! Det har nog inte hänt sedan i julas. Kalendern är lika tom på inplanerade grejer som Göteborg är tomt på mina favorit-Sexmästerister.
Än så länge går det dock bra. Jag och katten pluggar autonoma nervsystemet, sallader äts till lunch och middag, musik lyssnas på, Sex and the City-pauser infinner sig.

Helst av allt skulle jag vilja slänga ut alla anteckningar genom fönstret och se dem föras bort av vinden, packa min väska med shorts och bikinisar, åka till Landvetter och sätta mig på ett plan mot solen..

Ikväll går Legally Blonde 2 på 5:an, missa inte det!
image71


F * * K

Sitter här i soffan och myser med vitt chai och mackor med keso och groddar (släng dig i väggen filibubba!). Helt plötsligt har min fot vält ut tekoppen! Utsökt och varm vätska letar sig fram över soffbordet, blöter ned mina renskrivna föreläsningsanteckningar, en ask Extra pastiller, fjärrkontrollen och min internetbankdosa. Fjärrkontrollen klarade sig men internetdosan är numera inte bland oss.. Banker har inte öppet på helger va? Jag får alltså klara mig utan pengar i helgen.. Tur att jag köpte lite tycka-synd-om-mig-själv-tortillas med ostsmak.

Lättpåverkad

När livet känns lite grått och segt finns det något som alltid kan rädda mig. MUSIK! Jag är så sjukt lättpåverkad av bra låtar. Här kommer dagens solglimt!

image70
Charlotta och Frida går genom grönskande Chalmers

Redo för beachen och poolen?

Som Frida så klokt sa behöver man faktiskt 2 fungerande bikinisar under en sommar. En fin att ha på beachen och en mindre fin när man svävar runt i klorerat vatten. Så nu börjar jakten efter bikini nummer 2.
Här kommer första bidraget i tävlingen. En färgglad bikini från HM:
image69

Fruktat samvete

image68När man läser denna filibabba-blogg får man verkligen dåligt samvete. Hon äter bara nyttigheter och massor frukt och grönsaker. Jag vill också vara så duktig! Kanske blir det projektet i helgen tillsammans med garderobsstädning?






What-to-do?

Pizza? Inte pizza? Pizza? Inte pizza? Pizza? Inte pizza?

Hemkörning? Gå till pizzeria? Hemkörning? Gå till pizzeria? Hemkörning? Gå till pizzeria?


Till min älskling..

image66
..och alla andra som behöver lite kärlek!

Bakfylleångest?

image63Saker från gårdagen jag inte vet om jag ska skratta eller gråta över:
- Min sol-outfit. Alla andra hade på sig fina sommarkläder. Jag var utklädd till sol.
- Jag kletade chokladpudding i någons ansikte, men han gjorde sig rolig över östgötska och då får man skylla sig själv!
- Shoten som fick namnet "Therése klyfta". Hur gick det till?
- Lappleken vid bordet, varför?
- Stod en timme i regnet för att hitta en taxi hem.

Gör mig iordning hemma hos Frida   -   Mattias är söt som få!
image62image65  

Urladdad

Lite bakis. Gårdagen var alldeles för rolig för att jag skulle slippa undan. Men det var det värt!

Laddar

Hemma hos Frida och laddar inför kvällens sittning! Mitt hår är nytvättat, frukt blir uppskuren och chai är på g. Kan det bli bättre? Jo, ännu bättre blir det när Olivia kommer hit med tomtebloss, vin och rött nagellack! Då drar partyt igång på riktigt! Är lite tveksam till kvällens sol-outfit men folk kan gärna få skratta åt mig, det bjuder jag på.. Problemet blir att komma hem ikväll, inga spårvagnar mellan 01.14 och 05.35. Västtrafik tar ingen hänsyn till att vi har sittning, fnys. Får hitta någon trevlig typ att dela taxi med helt enkelt. Ciao! (i riktigt Ebba-style)

Blå himmel och fluffiga moln

image61Tro det eller ej men den här bilden tog jag utanför mitt hus för 20 minuter sedan. Blå himmel efter 22.30? Är detta möjligt? Kanske är vi påväg mot sommaren trots blåst och vind. Men hey jag bor ju faktiskt Göteborg! Har faktiskt börjat se charmen i bortblåsta paraplyn och blöta skor.

Idag var jag faktiskt alldeles ensam här hemma fram till klockan 17 då jag fick panik och var tvungen att socialisera lite. Lösningen blev att åka till Hvillan och hjälpa till med maten till morgondagens sittning. Det kommer bli supergott! Räkröra, fläskfilé och choklad (dock inte tillsammans) är nyckeln till en vinnande meny.

Just nu: Jordnötter (middag, eftersom jag kom på att jag bara ätit lunch idag) och Idol. Snart sängen. Godnatt!

Pie virgin

Hmm, det är inte så genomtänkt att bestämma sig för att göra paj till lunch och sedan vänta tills man blir hungrig med att börja göra den. Särskilt inte om man som jag är paj-oskuld och inte hade en aning om hur lång tid det tar att paja. Först ska man göra pajdeg och sedan ska den vila (?) i 30 min, grönsaker ska hackas och förvärmas i ugn och....FK! Nu glömde jag förgrädda pajskalet innan jag hällde i allt och skjutsade in i ugnen..ojdå. Det blir nog jättebra ändå.
Den här pajen blir lite nyttig + onyttig. Hittade ingen Kesella till skalet så det är bara smör, men det är gjort på dinkelmjöl, sedan råkade det ramla ned lite ost i äggstanningen fast bara nyttiga grönsaker och lite barbecuestekt kyckling annars.
Nu tickar köksklockan och om ca 15 min får jag äntligen äta lunch!


C is for cookie

"Now, let's see what things starts with C?
Cookie starts with C!
What other things starts with C?
Uh, who cares about the other things,
C is for cookie, thats good enough for me!"

Den senaste veckan har vi allihopa verkligen flummat ur totalt. Vet inte vad det är för fel på oss.. Våra konversationer består av dåliga skämt och långa fnisstunder blandat med gapskratt. Kanske behövs ett sommarlov?
This one goes out to all you crazy people! Kakmonstret! 


Zzzz...

Det finns de som är morgonpigga. Som studsar upp ur sängen vid klockan 7, då de självklart vaknar av sig själva. Jag är inte sån. Sova är nästan det bästa jag vet! Jag vaknar, fluffar till kudden, vänder på mig och drar täcket över mig och somnar med en lycklig suck om. Detta händer ungefär 6 gånger på en morgon. I morse sken solen in genom fönstret. Jippie sommardag! tänkte jag, satte på mig min sovmask och somnade om..

Sista PU-kvällen

Idag fick 55 hungriga MFG:are (Medicinsk Föreningen i Göteborg) som medverkat på historiens längsta Föreningsmöte njuta av våra underbara pastasallader. En "veggie"med fetaost och soltorkade tomater och en "köttis" med kassler och svarta oliver. Till det självklart tzatziki.

110 öron är spetsade till max. Nuvarande ordförandes stämma sprider sig i salen. Det är dags för omval, 3 kandidater till ordförandeposten finns på plats. En tryckt stämning ligger över de lyssnande då argument förs fram för och emot de tävlande. Men i rummet bredvid råder annan stämning. Därifrån hörs disk-klonkande och gapskratt, PU-tjejerna lever livet som om inga problem i världen fanns.

image58image60
Till vänster, en köttis
Till höger ses vår publokal på Hvillan och mig glufsandes..


En lekman i farten..

image55image57Något jag tycker är kul men som jag verkligen inte kan är att leka med bilder. Var jättelänge sedan jag gjorde det men igår klockan 22.50 hoppade lusten upp och här är resultatet. Bilden är ursprungligen på mig som försöker pussa på katten och en misse som vänder bort ansiktet och grimaserar..







Inga dåliga ursäkter längre!

image54
Dagens fångst:
- En superful digitalklocka att ha under joggingturer
- Gul ögonskugga till onsdagens sittnings Sol-oufit
- Tråk linsvätska
- Gul kartong till Sol-diademet
Göteborgs centrums:
Godaste: Grandiosa delade ut sina fullkornspizzor. Fett med fibrer. Mums!
Mest skrattretande: Telenorförsäljarkillen... haha! (sorry för internt skämt)
Mest svårfångade: Svarta Vagabond-pums till lilla strl37-Olivia
Kärlek vid första ögonkastet: Klänningen på Tatch som köptes av ovannämnda. En prinsessa är född!

. . .

Idag har jag känt mig lite ensam. Det har varit en rätt ohändelserik dag. Imorgon blir det genomgång av vetenskaplig artikel i grupp, inte mycket roligare det. Men mina gruppmedlemmar är en källa till skratt så det kommer nog gå bra ändå!


Bara det att det finns glädje är en källa till glädje.
- Hjalmar Bergman

Göteborgsvarvet 2008?

Det låter lite lockande faktiskt. Även för någon som hatar att springa, jag alltså. Och det är ju ett helt år kvar (minus en dag) att träna på. Hmm..
I min iver googlade jag in mig på IForms hemsida för att få lite tips. 12 sunda själ att löpträna, knyt skorna rätt, dåliga ursäkter.. de har artiklar om allt! Hittade ett nybörjar löpträningsprogram och det borde ju passa mig. Tittade på klockan och insåg att jag skulle hinna med första träningen innan jobbet. Började fundera på vilka kläder man skulle ha, hur varmt det var ute men stoppas av det lilla faktum att jag inte har ett armbandsur.. passet går ut på att springa och gå i intervaller. Det funkar ju inte om jag inte har någon klocka att titta på. Så nu blir det inget..
Dålig ursäkt?

Matnyttig recension

Yoggi Yalla - Högtryck
Nya smaken är blåbär/svarta vinbär/carambola. Fräsch, lagom söt och lagom syrlig, en vinnare helt enkelt. Det här kommer bli min räddning under sommaren!
Marabou Premium Pistage
Åh, en mörk choklad med pistagenötter gu' vad gott, tänkte jag. Det låter gott men passade inte alls mina image52smaklökar. På nåt sätt smakar denna kombination bara marsipan, och då jag inte är någon marsipanälskare går denna bort.
Felix Fullkornspaj - Kyckling & Broccoli i het fruktsalsa
Jättegod! Nyttig och samtidigt smakrik, hettan finns där men i alldeles lagom mängd. Vill man ha ett ordentligt mål mat är dock pajerna lite för små. 

                    image49 image48                                       image51
                image50


Es giest wie aus Eimern

image46Kvällens outfit här nedifrån och upp:
- Grå-randiga knästrumpor
- Blåa sidenmjukisar
- Svart linne
- Fredriks gröna munktröja
- Dyngsurt hår
Nu är ju inte det här min normala lördagskvällsoutfit, denna kommer bara fram vid speciella tillfällen, som när det har ösregnat på mig under en 20 minuter lång promenad och jag inte har med mig något paraply.image47.. blöt är ett understatement.

Nu kanske det är läge att säga att fel låt vann, men eftersom jag jobbade och bara hann se sista bidraget har jag ingen åsikt. Men jag säger bara det.. hade Måns stått på scenen i Helsinki hade vi vunnit!

Älska Göteborg?

Musik
Katharian Nuttall, This is How I Feel   Kusligt bra!
Maia Hirasawa, Though, I'm Just Me   Regina Spektor-fans gillar!
Shout Out Louds, Our Ill Wills   Dansa och le!
Böcker jag vill läsa
Älskade du, Barbara Voors   "Välskriven historia om hur förtärande den första kärleken kan vara"
Loranga, Masarin och Dartanjang, Barbro Lindgren   "Här får man lära känna några riktigt sköna typer"
Saker min Sambo och jag tyckte olika om, Sabina Strand   Blogg som blev roman
Film jag vill se
Hata Göteborg   "Manlighetsfilm när den är som bäst"


Göteborgsvarvet!

image45

Sagan om flickan och den stora stygga materiella världen

image44Stackars flickas söta lilla mobil blir knäpp. Hon sitter hemma och är duktig och pluggar men måste avbryta detta för att åka ned på stan och lämna in sin mobil. Lånetelefonen hon får är från medeltiden och stor som ett hus. För att finna tröst går den lilla tjejen till HM för att använda sin värdecheck på 50kr, det är det enda hon ska spendera. 50kr på ett armband eller något liknande.

Vår hjältinna söker genom smyckesavdelningen men hittar inget som passar. "Kanske ska jag gå upp en trappa och titta lite på kläderna, jag behöver ju faktiskt en solgul top till nästa sittning och hittar jag den nu slipper jag åka ned på stan nästa vecka", tänker hon smart som hon är. Upp för rulltrappan bär det av. Oj! Där ligger ett par supersöta gråa cityshorts, swish! Nämen, vilken söt vit topp, swish! Vad var det nu jag skulle ha? Jo en gul top, där. Swish! In i omklädningsrummet.. och sen till kassan med grejer som lätt hamnade över de 50kr..

Hjärtat mitt!

image42Världens mest korkade/söta särbo sätter sig nu i en bil för att åka 3 1/2 timme för att få spendera fredagskvällen med mig..
Jag ägnade en kvart åt att försöka få honom att förstå att det är fruktansvärt onödigt och att vi faktiskt sågs för 5 dagar sedan. Fick svaret "jag älskar ju dig", såklart mjuknade jag och han fick lov att komma hit. Men på vissa villkor: Att han inte krockar och dör på vägen, kommer efter 19 och åker imorgon innan 11. Sådetså!


Falsett är rätt!

Första pluggetappen är avklarad. Jag har varit jätteduktig.. nästan hela tiden. Råkade fixa lite ny musik, men jag behöver ju faktiskt något att ha i bakgrunden när jag pluggar.
Nykomlingen i mina högtalare heter Robin Thicke, en blandning mellan Justin och Eric Gadd som fått hjälp av bland annat Pharrell.
Lost Without U  -  Wanna Love U Girl

Lite TP-kunskap:
Killar som sjunger falsett kallas kontratenorer.


Morgondagen

Min självdisciplin är inte den bästa när jag pluggar. Det är inte klokt så många "jag ska bara" man kan hitta på. Ska bara lyssna på en låt, bara kolla vädret imorgon, bara diska osv. Så därför kommer här morgondagens schema så kanske det finns en liten chans att jag håller det.. Här har ni det svart på vitt, eller svart på grönt i mitt fall, vad jag kommer att syssla med imorgon.
10.00-12.00
Plugga
12.00-12.45 Lunch
12.45-15.00 Plugga
15.00-16.15 Powerwalk
16.15- ...ner på stan, men bara för att min mobil är knäpp och kanske lite för att jag måste spana in de supersnygga jeansshortsen Frida köpt på HM. Kvällen hålls öppen för förslag..

Försvunnet: mina boobisar

Var och hämtade bikinin förut idag. Den såg inte riktigt ut som på bilden.. mycket mer grön, men det passar ju mig! Sedan var det dags för provning. Allt satt där det skulle men.. mina boobs försvann, totalt! Efter lite noggrannare granskning insåg jag att det inte var bikinins fel, de har krympt! Det här är straffet för att man slutar käka p-piller, men det positiva (att man slipper vara på konstant bitch-humör) väger faktiskt över.

Lost and found-avdelning?


Max i Göteborg!

Max gör verkligen Sveriges godaste hamburgare! Problemet är bara att man inte direkt snubblar över deras restauranger.. Så här har jag gått och trott att det inte finns någon Max i min nya hemstad. Men det gör det! Måste bara ge sig ut till Partille. Så tjejer nu är det dags för ett riktigt äventyr, ni ska äntligen få smaka på världens mumsigaste Kycklingburgare!


image41

Recension: Restaurang Bellini

På en tvärgata i Linné har det öppnat en italiensk restaurang, Restaurang Bellini. Vi var där ikväll och kollade läget.
Jag åt Buffelmozzarella med tomater, basilika och olivolja till förrätt och Svärdfisksorlions med tryffelrisotto till huvudrätt och allt var supergott.
Positivt:
+ snygg inredning
+ mycket trevlig personal
+ ALL mat på menyn lät jättegod!
+ maten var jättegod!
Negativt:
- inplastad meny
- luktade lite mycket os i matsalen
- vattenglasen var inte så snygga (petitess jag vet, men det är helheten som gör det)

Betyg:
image40


Brevförsändelse från utlandet

Iiiih! Min bikini ligger och väntar på mig! Hela vägen över Atlanten har den flugit och nu hoppas jag verkligen att den passar! Men om min rumpa är större än en medium då vet jag inte var världen (eller för den delen min rumpa) är påväg. Men jag ska dra lite på det, tvätta klart, plugga lite och sen som belöning gå och hämta den. Jippie!

Rynkor, celluliter och läsglasögon

Hjälp, jag är enligt detta test 37 år gammal. Herregud här kommer 40års-krisen!

Hur gammal är du (egentligen)?


Handels vs. Greys anatomy

Så lyder fighten imorgonkväll. Innan blir det i alla fall tackmiddag för Programutskottet (5 glada tjejer som tycker om att laga mat) på den nya italienska restaurangen Bellini i Linné. Sedan får vi ser hur humöret är: 
Uppåt och partysugna? --> Handels.
Uppåt och soffsugna? --> Greys anatomy.

Just nu: Magont (maraton på 5 timmar) och trött. Och återigen förbannad på killar som gör mina vänner ledsna.. Min sparka-mellan-benen lista blir allt längre.. Kämpa på tjejer!

Jag ska bara..

..tipsa om denna smått ironiska sida. Passar mig alldeles utmärkt såhär på tisdagseftermiddagen. Klicka och upptäck Pizza, öl och glassdieten, Praktisk handledning i att äta ostbågar i 6 avsnitt eller varför inte läsa ett Produkttest av Sparven?
Så, nu blir det plugg faktiskt!

Överlämningsmiddag

image39Gårdagen var riktigt lyckad! Nu har fanat förts vidare och vi tituleras nu gamla Cerebellum.
Till förrätt serverades Skaldjurssoppa och vitlöksbröd, varmrätten bestod av Potatisgratäng, Fläskfilé och underbar rödvins/chili/chokladsås. Pricket över i var efterrätten, Apelsin och Yoghurtröra i lyxiga Chokladformar och till det Fruktsallad.
Under middagen utspelades en kamp mellan Grekland och Cypern i Schlager-kunskap. Ehm, inte mitt bästa ämne kanske. Mitt stackars lag Cypern förlorade trots storartade insatser. Fusk?
Mina favoriter under kvällen:
- I köket 30 min innan vi ska servera förrätten upptäcker vi att vegetarianernas rotfruktssoppa smakar äckel-päck (någon ingrediens måste varit riktigt dålig) och uttrycket koka soppa på en spik får en helt ny innebörd. Men vi lyckades!
- En toastis har fått en, ja vad ska vi kalla det.. lapdance är nog närmaste ordet, och utbrister "Ja, käre barn"
- På väg hem under natten, kille uttalar sig om tjejer: "Ja antingen får de faktiskt vara pangsnygga och ointressanta eller fula och intressanta, annars funkar det bara inte!"

Denna låt tillägnar jag Frida

Kobojsarna - Sång om ingenting

Riktigt hjärndöd... och riktigt.. bra! Den sätter sig i huvudet som ett äckligt tuggummi under ett bord.

det här är en sång ingenting
så alla bratz kan hoppa omkring
e på klubben, dricker skumpa
och alla brudar tar på min rumpa
det här är en sång om ingenting
så alla bratz kan hoppa omkring
o i baren shotar vi jäger
för att visa vem som äger


Inte bra att busa på natten

Jag har då aldrig tänkt mig själv som übersmart, men ibland verkar det inte som att hjärncellerna hänger med alls.. BUS på benen klockan elva på kvällen, inte smart!
Nu har jag 2 alternativ:
1) Gå och lägga mig och riskera att det inte är torrt och vakna imorgon med fula ben.
2) Dansa runt i en timme tills det verkligen är torrt.
Hmm, blir nog en kompromiss, dansar till Timbuktu - Lika barn avvika bäst en sista gång och sedan går jag och lägger mig.

Fråga
: Varför måste BUS lukta just BUS? Luktar ju inte direkt gott och är svårt att tvätta bort lukten, den hänger med i ca 3 dagar.

Information är makt

image38En viss kunskapstörstande tös har efterfrågat mer informerande inlägg, voila!
Jag har under helgen lärt mig att:
- Bananer växer uppåt
- Hiphoparnas MC står för Master of Ceremonies.
- Killarna som fixade Skype tidigare hade Kazaa (musiknedladdningsprogrammet) och nu håller på att utveckla gratis tv på internet.


Trötter...

Väska hemma, laptop hemma, katten hemma, frukost hemma...jag hemma!
6 timmar tog det från att jag satte mig på bussen till att jag sitter i min soffa och äter mackor med rädisa och dricker lyxigt vitt chai-te.
Snart måste jag resa mig och lägga fram kläder och annat nödvändigt för imorrn kväll då Cerebellum-överlämningsmiddag går av stapeln, eftersom jag ingår i kocklaget så blir det Hvillan direkt efter skolan. Som tur är vet jag redan vad jag ska ha på mig.. tror jag.


"Hej matte!"

"Jag har det så mysigt och har massor att utforska här. Fast de glömde fråga vad jag heter.. Purr purr".
Detta sms ramlade in från mina söta kattvaktare imorse. Inte ofta man får sms från sin katt.

Snart är min underbara Linköpingshelg över..
Jag har hunnit med att krama på Fredrik, umgås med alla föräldrar, uppdatera med Lovisa över mat från Sol och Ris (fantastisk mat!), blivit kallad Putte-fläsk (det var det jag hörde iaf, vederbörande sa tydligen Putte-fnask hävdar han..), köpt ny rouge och sovit massor.
Jag har inte hunnit med alla de anteckningar jag tänkte skriva rent, ringa till Folksam eller ta kontakt med LiU-studenterna. Summan av kardemumman: jag har hunnit med det roliga! Haha.


Känn ingen sorg för mig Göteborg

Började dagen med att komma en timme försent till Hjärt- och Lungräddningen, oops. Men snälla ambulansmannen Niklas och blodrädda (?) narkossköterskan Axel gav mig en privatlektion i HLR. Så nu är jag redo att rädda alla liv!...i alla fall om de innebär hjärtinfarkt, mat i strupen eller medvetslöshet...eller rädda kanske var fel ord, jag kan hålla vid liv.. Jag är väl ingen dr McDreamy riktigt än.

Om 4 timmar bär det av mot Linköping! Jämförde vädret i Göteborg och Linköping och såklart lämnar jag strålande sol för mörka moln och regn. Men jag lämnar även ensamhet och möts av en älskling och en bästa vän.

Lite försenat bakiskäk

Äntligen sitter jag med en pizza i handen! En Bolognese Fullkornspizza från Grandiosa för att vara exakt, min favorit bland snackspizzor. Dock är jag inte bakis längre men det var gott i alla fall.
ICA var idag booooring, men med höjdpunkter som högljudda barn och bitch-tanter.

Såg precis att Projekt Runway kommer tillbaka till trean! Yeah!

Min valborg i bilder

image36

image37

Äntligen, en bra Valborg!

Kvällens
Kortaste: Cortegen... jättekort!
Bästa cortegebidraget: Det gigantiska loket i papier maché som gungade fram!
Norrlänning: Frida och jag hittar en norrlänning i korridoren och adopterar honom.
Dans-accessoar: Ett par pilot-solisar som vi (jag och Frida igen, likadana drinkar = likadant humör) hittade på förfesten..
Drink: Rom och Cola med twist
Martyr: Fridas killes kompis som klagade på att han aldrig skulle få en tjej för att han är för jobbig och hade inga planer på att ändra sig, suck. Han var bättre som danspartner än på att samtala.
Kommentar: Martyren: Är du upptagen eller får man prata med dig? (Ehm, prata kan man väl alltid göra??)
Bög: Fluffet! Hur söt som helst!
Låt: Alex Gaudino - Destination Calabria (såklart!)
Saknade: Älskling.
Dagens
Bakfylla: känns... jag blir bakis ungefär varannan gång och idag är en sån dag.
Första telefonsamtal: Chefen ringer och väcker mig 10:55. Jag svarar och upptäcker att min röst är liiite kraxig. "Är det någon som sagt till dig att du börjar 15 istället för 18 idag?" Eh, nej. Tack för den. Men med tanke på hur jag lät kommer de bullat upp med vatten och tabletter.
Låt: Mädchen lach doch mal (Flickor, skratta då)

RSS 2.0