MTV räddar min dag

Vaknade upp i morse med dåligt samvete från en riktigt hemsk dröm. Kan säga så mycket som att den innefattade ett stort fel.. Och det var jag som begick felet... Usch, jobbigt med drömmar som man inte kan skaka av sig. Men som lilla mamsen alltid säger så drömmer man tvärtom det som kommer att hända i verkligheten.

Så med tungt hjärta sätter jag mig i soffan och slår på mtv. Första videon jag får se är Laakso ft. Peter Jöback - Italy vs Helsinki, och där var allt bra igen! Fylld med glädje och styrka är jag nu redo för dagen!
Trallallala, tuddelitu, tudilejj! (för att citera en nära vän som rapporterar från sin dejt).

www.theresetjuvlyssnar.se

1:ans spårvagn, Göteborg
2 tjejer ~25 år sitter och pratar.
Tjej 1: Vad bra det är med den här t9-funktionen på telefonen, man skulle vara helt lost utan den.
Tjej 2: Ja så länge det blir rätt. Fattar inte varför de lägger in vissa ord. Typ när man ska skriva kul, vad kommer upp då, jo kuk. Och när jag ska skriva kalle, då blir det..ja du fattar. Heldumt.
Tjej 1: Haha, jo min kompis skulle skicka ett God Jul-sms till sina svärföräldrar i julas. Gissa vad det blev.. God Kuk. De fattade väl att det blev fel, men gud så pinsamt.


Ohälsosamma ha-begär

image35Denna klocka fångade min blick idag. Jag vill ha! Ska bara fundera på hur mycket jag vill ha den, eller om det bara är vårkänslorna som flyger i luften och gör att man lätt faller för, inte bara det motsatta könet utan även kläder, klockor och skor. Själv har jag mitt på det torra vad gäller 3 av dessa 4 kategorier och detta är den sista pusselbiten som skulle göra mitt liv lite mer komplett. Materialist javisst!

Nu: (som vanligt) mat och sedan sista kvällen i mitt ICA-maraton. Imorgon blir det bra mycket roligare!
På dagen: Luncha med lillebror och lillasyster som är här på simtävling. Lånar ut resväska också till skitungarna som åker till Barcelona på onsdag, orättvist.
På kvällen: Party på Chalmers!

Solisar vs. Skor

Känns som mitt liv den här veckan har varit jobb, jobb och jobb. Tur att jag har en sötnos här som lyser upp vardagen!
Idag var vi på stan och letade skor och solglasögon. Fredrik hittade sina solglasögon i tredje butiken vi var inne i och skorna i butik nummer 4, orättvist. Själv har jag provat hundratals från Prestige och andra okända märken, men inga satt bra. Jag såg bara ut som en bulldog.
Efter en timme på glasögonjakt svänger vi in på Synoptik (Fredriks förslag så klart) och där hittar jag de perfekta solisarna! Pilgrim är inte ett av mina favoritmärken men dessa var helt perfekta. Inget bling-bling, inte för stora, gulddetaljer istället för allt silver och lagom mörka! (se bild nedan) Jag provar och testa, tänker och funderar, vänder och vrider. Tillslut säger Fredrik som han alltid gör när vi är ute och shoppar: "Pengar är till för att spenderas, de är jättesnygga och varför skulle du då inte köpa dem? Gå nu, köp dem, gå till kassan." Så nu är de mina och jag är jättenöjd! Väntar bara på sommarvädret som skulle infinna sig i helgen. Visst skiner solen men det är burr-kallt ute.. Skorna får vänta till en annan dag.
Nu väntar ännu en lördagskväll på ICA.
image34

"Bananer 4237"

Det blev faktiskt en trevlig kväll på ICA. En potentiell sommarjobbare var där och provjobbade så mitt jobb var att stå bredvid i kassan och säga PLU-numrena, "Kiwi 4301, Apelsiner 4389". Rätt slapp kväll helt enkelt. Jag har också frågat en 30-åring, 29-åring, 24-åring och 23-åring om leg. Inga "eh, skojar du"-kommentarer men några flin från kunderna.
Ännu trevligare blev kvällen när Fredrik ringde och sa att han satt på bussen ner till Göteborg! Jippie! Så nu väntar jag och Fluffy (dvs. kattens snälla alter-ego) på sambo respektive husse.

"Legitimationen, tack"

Skulle åkt hem efter föreläsningarna och gått promenad var det tänkt. Men mina (så kallade) vänner drog med mig på en glass på Chalmers. Glassen var i och för sig rätt god. Soleros Blueberry Smoothie rekommenderas för fräsch glassupplevelse.
Nu blir det mat och sedan ICA. Idag ska jag fråga ALLA om leg. Ja även du, Gunnar 73 år. Suck.

image31
Kanske skulle skaffa denna knapp?

Vårnyheter i bokhandeln

För dig som väntar på tomten: Konsten att vara snäll

För alla er som vill sträckläsa: Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden 
Grymt bra!

För dig som vill äta gott (och nyttigt!): Gott och Grönt 
Min favorit i ny upplaga

För dig som har för många kvitton i plånboken: En shopoholic i New York 
Shoppinggalningens äventyr nummer 2.

För dig som söker motivation: Grabben i kuvösen bredvid (om att vinna över ett hcp)

För den som funderar: Du vet att du är man



Don't judge a book by its cover

Jag är helt värdelös på att plugga.. Pennan jag skriver med tog slut, och eftersom jag måste skriva rent mina anteckningar med en viss sorts penna begav jag mig (gick faktiskt, hurt hurt) till Frölunda torg. Och nu 1 timme och 30 minuter senare är jag hemma. I påsarna ligger det bara grejer jag skulle köpa, typ.

Det blev: 2 svarta pennor (förutseende javisst), 1 suddigum (katten har lekt bort mitt förra), mina linser, Weleda Mandel Moisture Cream (nu ska huden få smaka på naturliga produkter).. och än så länge har jag hållt mig till det väsentliga. Men så joggar jag förbi Wettergrens och kommer på att jag läste ut min bok igår, jag behöver en ny! Och eftersom man får 4 för priset av 3 var jag ju tvungen att hitta 4 stycken.. Här kommer resultatet!    

          image26                   image27                         
             Mandelkärnan             Bokcirkelns bekännelser     
        
               image28                      image29
             Inte enklare än så             Förnimmelse av död


Go bananas!

Idag har jag reklamerat en banan. Lite fjantigt måste jag erkänna. Men den smakade/luktade faktiskt jord. Fick en ny. Yay.

F-ing ICA!

20.10 Kille kommer in och ställer ett sexpack på kassabandet. Jag (kassörskan) tittar honom uppifrån och ner. Hur gammal kan han vara? Chefen har beordrat oss att kolla leg på alla mellan 25-30..men ärligt talat är det lite jobbigt/förnedrande att fråga 25-åringar om leg på folköl.. Den här killen ser vid första anblicken ut att i alla fall vara över 20. Närmare granskning visar att linjerna under ögonen inte kan sitta på en 17-åring, och gör det de så är han värd lite öl, haha nejdå, men killen är klart över 18 (jag gissar 22 år) så han får köpa sina öl utan att jag kollar på leget.
20.14 Ny kille kommer in och köper ett paket cigaretter, han ser ut att vara 24-25, klart över 18. Han får också sina cigaretter utan leg.
20.15 Båda killarna kommer tillbaka tillsammans.
Cigg-killen:
- Ehm, då var det legkontroll här (tar upp en lapp och börjar fylla i)
Jag:
- Eh, va? (hallå är det inte jag som sköter leg-kontrollen här?)
Cigg-killen:
- Jo det är ju legkontroll på de här varorna.
Jag:
- Eh, nu hänger jag nog inte riktigt med.
Cigg-killen:
- Du lät oss köpa de här grejerna utan att vi visade leg... och vi är utskickade av ICA som testpersoner så att butikerna följer åldersgränserna. Vad heter du?
Jag: (riktigt nervös nu, stakar fram mitt namn. Har jag sålt till 2 minderåriga på mindre än 5 min??)
- Vad händer nu då?
Cigg-killen:
- Ja, du får sparken och hamnar i fängelse, haha. Nej jag bara skojar.
Jag: (lustigkurre där...)
- Så ni är under 18 båda två?
Öl-killen:
- Nejdå, vi är över 18.
Jag:
- Så jag har inte gjort något olagligt?
Öl-killen:
- Nej, men du har inte följt ICA's policy att kolla leg på alla under 30 år (!). Har du din chef här så vi kan lämna in blanketten till honom?

Och där var min kväll förstörd... Vad är det för skitregler! Ska jag sitta och kolla leg på alla under 30? Jag har ju inte gjort något fel, jag har inte sålt till någon under 18 och ändå ska jag åka dit för det? Ingen har berättat för mig om ICA's policy.. Imorgon blir det till att gå in till chefen och ta stöten och förklara sig. F-ing ICA!


To-do-list: 1. Lär dig planera!

Problem: Jag är hungrig, nu. Har jag köpt hem någon mat? Nej.
Förklaring: Vi har alltid veckohandlat innan, vilket betydde att det alltid fanns mat planerad och hemma. Jag är lite ovan vid att vara förutseende.
Lösning: Kycklingfilé..ehm..ingen potatis.. cousous, kanske lite torrt? Något att ha till? Aha, gräddfil, och.. min nya vitlök och örter-krydda (som funkar till allt). Tada, middag!

image25
Skulle lite hellre äta "Räkor från Bali" som syns på bilden.

Tut, tut!

image24Det känns som att mitt liv tuffar på som ett X2000 timme för timme, minut för minut.. Saker händer överallt, almanackan fylls, to-do-listor görs, måsten samlar sig över mig. Och jag vill bara ingenting! Skulle vilja släppa allt tråkigt och bara njuta av att det snart är sommar och fokusera på att ha roligt.
Tråkiga saker att göra idag:
- Tvätta
- Kår-ekonomi-tjafs
- Ständigt återkommande genomgång av föreläsningsanteckningar,
- Jobba
- Annons om uthyrning av lägenhet (någon som vill hyra en fräsch 2:a 10 minuter utanför Göteborgs centrum under juni-augusti?).
- Mejla kassörer

Här ser ni ett exempel på hur jag fungerar. Klagar lite, gör upp en lista på allt tråkigt som ska göras, stressar upp mig över det och gör.. ingenting.
Nej nu ska det bli ändring på det! Tvätten är faktiskt redan i maskinerna, kår-ekonomin är typ klar, jobbet är rätt avkopplande och föreläsningar om urinvägarna kan väl inte vara annat än kul?

På tal om X2000 väntar jag på rapport från tjejen som tog tåget till huvudstaden för att börja på sitt nya huvudkontorsjobb. Känner jag henne rätt tog hon dem med storm!


Tant Grön

Hejsan, hoppsan vad grönt det blev.. Vi får se om jag behåller det eller om det blir ny kulör imorgon.

Linserna bråkar (14h med linser idag, ej bra), magen gör ont (popcorn på snedden) och huvudet är allmänt bomullsaktigt (trött?), dvs. jag går och lägger mig. Sweet dreams!

Var är alla manliga bloggare?

Min nya grej när jag har tråkigt är att kika på blogg.se Mest Aktiva-lista. Väldigt intressant att under en minut ta in en persons liv och tankar för att sedan hoppa vidare till en ny bloggare. Som en dusch av värderingar och livssituationer.

Men det som slår mig är att alla bloggare är tjejer..inte en enda kille som vill dela med sig av sina liv. Var gömmer de sig? Okej, jag vet, killar är inte de bästa på att dela med sig av sina känslor. Men en liten blogg med manlig avsändare som handlar om grabbiga grejer som fotboll och datorer..och annat trååkigt..ojdå, det där var kanske inte bästa sättet att få dem att börja. Ja men ni förstår vad jag menar. Ger mig ut på manliga bloggare-jakt!

10 minuter senare.. Ooops fastnade på Camilla Läckbergs blogg.. 

15 minuter senare.. Nu har jag hittat min första manliga blogg, men insåg precis att jag genom att länka till honom och samtidigt kommentera skulle kritisera så han får förbli anonym, vi kan kalla honom.. X (fantasilöst jag vet). X försöker faktiskt beskriva sina känslor, men det blir bara tragiskt och jag får obehagskänslor. Eller så är inläggen tvärtemot helt känslofria konstateranden. Nej, det här bådar inte gott.

18 minuter senare.. Så lång tid tog det att hitta en rolig kill-blogg. Den här tyckte jag om, inte så mycket att den bookmarkas men han fick ett leende av mig.

Mission completed.


En ros till...

...underbara vänner som står i kö 2 timmar för att vi ska få biljetter till Chalmers Valborgskalas.
Tack!

image23

En hemlighet som ingen annan vet..

Det här kanske är fel ställe att ta upp det här.. Jag har gjort något som verkligen inte passar min image. Usch, det är nästan så att jag skäms. Att utgå från att vara en viss person och sedan helt vända på pannkakan. Jaja, jag får väl erkänna, jag har... varit ut och powerwalkat.. Nej, det är faktiskt inte riktigt hela sanningen.. när jag kom hem.. styrketränade jag också. Förlåt.

Men tanken på mig själv i bikinin som är på väg över Atlanten gjorde att jag fick lite beach 2007 panik. Även om jag troligen inte kommer att ha så mycket tid att visa upp min kropp under sommaren. För första gången i mitt liv ska jag ha ett 8 till 5 jobb, vecka efter vecka.. Det borde bli roligt i alla fall med tanke på vad arbetsuppgifterna är:
Vitt okänt piller - krossa piller - blanda med lösning - stoppa in i maskin - ut kommer innehållsuppgifter - vad kan det vara?
Om det inte framgick kommer min sommar spenderas på Droganalysenheten bland mina nya vänner: amfetamin och ecstasy, inte min vanliga umgängeskrets men vi ska nog ha kul ihop.
Nu nedvarvning i soffan till Grey's och sedan plugg-plugg-plugg.

Någon som vill bjuda mig på solsemester?

image21

Skulle verkligen behöva lite sand mellan tårna, palmer och massa massa sol! (bild: Apollo)

Idag har jag varit
Semi-kulturell: jag och Fredrik var på Universeum. Mysigt! Jag blir som ett litet barn när jag tittar på djur, lätt-fascinerad kan vi kalla det. Vi har tittat på massa fiskar, hajar, apor, spindlar, ormar etc. Favorit: söta små aporna! Skaffa kompis till katten kanske?
Onyttig: Fredrik lurade i mig en pizza.
Kramad: Mer av det tack
Sömnig: Råkade sova i 2h förut.. oops.
Ensam: Jag och katten mot världen.
Duktig: Har faktiskt pluggat lite.
...och nu har jag mest tråkigt. Men tjuvlyssnat piggar alltid upp.. lite ocensurerad humor så här på söndagskvällen kommer här!

Mina sötnosar!

image19

Uppvärmd säng? Ja tack!

För första gången på en månad ska jag få sällskap i sängen! Livet som särbo går rätt bra tills det är dags att gå och lägga sig, 2 uppsättningar kudde och täcke ligger där och väntar men bara ett används..

06.00 Katten vaknar, jag väcks. Med endast 2,5 timmar sömn i kroppen staplar jag upp och dricker några glas vatten, tar en Panodil och ramlar ner i sängen igen.
10.04 Fredrik kommer hem!
12.00 Avfärd mot IKEA i BMW. Men något står inte rätt till, bilen skramlar och vibrerar. Det ska inte 1 månad gamla bilar göra.. Så det blir en avstickare till däck-hjul-fixare där det visar sig att ett av hjulen sitter löst, hjälp! Kunde gått riktigt illa. Dagens nästan-nära-döden-upplevelse.
13.00 Avfärd mot IKEA igen. Påväg dit gör sig min bakfylla påmind. Fullkorns McFeast och apelsinjuice blir min räddning.
13.30 Mot IKEA igen, tredje gången gillt? Jodå denna gång tar vi oss hela vägen. Och som vanligt när man är på IKEA får man med sig mer än man vill/skulle/tänkt sig/budgeterat, tror att alla kan känna igen sig där. Nytillskotten blev: badrumshylla, badrumsmatta, söta tyglådor att ha smink och annat badrumstjafs i, gigantiskt ljus och återfettningsgrejer till soffan. 
18.15
Tomatsoppa och Willys vitlöksbaguetter (helt klart bästa!) Mums! 
Nu Vi har tittat på "The Darwin Awards" (helt okej film). Fredrik har gått och lagt sig. Tandborsten kallar på mig.

Fylleblogg??

Är man nykter, bakis eller fortfarande full såhär dags? Inte vet jag, vad jag vet är att stekt ägg och en macka satt rätt fint tillsammans med några glas citronvatten. Imorgon ska jag inte vakna bakis.. 
Nu blir det till att gå och lägga sig i mina nya supersöta sängkläder, nattinatt!


Fler fredagar åt folket!

Äntligen är det fredag! Saknar Radio Match's helgtuta.. klockan 5 varje fredag hördes den och så satte helgen igång!

08.30 Katten bestämmer sig för att göra min fredagsmorgon riktigt speciell och kräks därför (inte en utan två gånger) 30s innan jag ska gå utanför dörren, tack.
09.00 Gruppövning i skolan... "En 58-årig kvinna med åderbrock svimmar ihop i sommarsolen. Varför?" Det venösa återflödet är numera min bästa vän! image13
13.00 Jag och Karin beger oss mot centrum för att hitta outfits för kvällen.
14.30 Karin har två påsar med supersnygga toppar i handen. Jag har inte hittat någonting, panik!
15.00 Magen kurrar, blodsockret sjunker.. Måste hitta något att ha på mig! Då hänger den där framför mig, en röd/vit/svart skapelse från Mango. Yes!
15.15 En svart kak-eyeliner från FACE (den gamla gick i golvet) och ett rött läppstift från KICKS blir pricken över i på kvällens outfit.
Nu Nyduschad. Katten är helt crazy och jamar i ett, kanske tycker hon att jag sjunger falskt och ska sluta? Nej, det blir det inget med, haha. Imorgon blir jag sambo igen i två hela dagar, jippie!

Glad Fredag!!!


"Hi, I'd like a cheeseburger, please, a large fries and a Cosmopolitan"

För att börja bygga upp party-humöret redan nu kommer ett drinktips. En gammal goding med twist kan man säga.

Ginger Cosmoimage12
3 cl ABSOLUT CITRON
1 cl Stiernan Triple Sec
2 cl Rose's limejuice
5 cl tranbärsjuice
3 skivor ingefära
saften ur en limeklyfta

Gör så här:
Skaka allt med is i shakern, sila upp
i cocktailglas. Garnera med en skiva ingefära.
(Vin&SpritJournalen)

Att hvingla eller att inte hvingla?

Snällaste ICA (soon to be farbror) Mats bytte fredagspass med mig så att jag kan gå på sittningen imorgon! Typ ett halvår sedan Hvillan fick se mig partyglad.. skandal!
Men det blir shopping imorgon för att hitta något roligt att ha på sig, och den girligaste frågan av alla en fredagkväll: Klackar eller inte? Sjukt snyggt att gå i men lite vingligt att dansa i. Det blir nog ett par extra flats i väskan helt enkelt.


Känner mig lite tom och vilsen idag..


(Här, här) här finns ingenting att klaga på
Mitt liv går framåt som ett marathon
De spelar vår låt hela dagen lång
Vet inte varför men det saknas nåt
Det är som att låtsas som det regnar i en hagelstorm
Så jag borde väl va lycklig utan klagomål
(För) här finns ingenting att klaga på

Så jag borde vara lycklig nu
Eller vadå
Eller vad tycker du?


[Snook - Inga problem]

And I'm not a McFlurry...


 

image11

En hyllning till min särbo där hemma i Linköping
som tyckte att han borde få mer plats i min blogg

Hockey vs Fotboll?

Den egentliga anledningen till att jag gick på denna match var att vi på en after work diskuterade vad som är bäst att se live: hockey eller fotboll. Jag höll stenhårt på att hockey är roligast, tills jag kom på att jag aldrig varit på någon elit-fotboll. Så upp till bevis, vad är egentligen bäst? Här kommer utvärderingen av kvällen:

Positivt
Friska luften
+ "Vi älskar IFK"-låtarna och absoluta favoriten: vifta med din sko-grejen. Vi fattade inte varför, men det såg roligt ut!
+ Att lillebror blev avundssjuk på att jag var på fotbollsmatch
+ Alla kvinnliga kravallpoliser, vi tänkte hoppa av apotekareprogrammet och bli coola polisbrudar.
+ Stämningen
+ Roligare än att se fotboll på tv, nu kunde man roa sig med att titta på folk, undvika cigarettrök, fundera över måsarna som flög över planen och spana lämplig fotbollskille åt Frida (så att vi får sitta i VIP-logen).
+ Inte lika gruffigt som hockey
Negativt
- Lite kallt, trots mössa, vantar, tjock tröja under trenchen och limegröna raggsockar.
- "Hata AIK"-låtarna
- Att IFK förlorade
- Inget thé såldes i kioskerna
- 20kr för en (smaklös) korv med bröd
- Jag gör bort mig och pratar om han som har namnet "Panaxia" på ryggen.. "ehm, det är inte hans namn utan deras sponsor, det står på alla tröjor", vi bjuder på den!
Summering: Det blev ungefär lika mycket negativt än positivt. Hockeyn är nog fortfarande min favorit. Mindre arenor gör att stämningen blir mer påtaglig, det händer lite mer i hockey och så är det ju något speciell med att heja på sitt ursprungs-stadslag, dvs LHC.

image9image10
(Lånar av Fridas bilder) Till vä. Änglarna Till hö. Det är kallt men jag och Frida är lika glada för det!


Jag + Ullevi + Fotboll

Jo de är faktiskt sant! Ikväll klockan 7 ska jag titta på min första "riktiga" (no offence lambo-killar) fotbollsmatch. Killar i shorts, vrålande fotbollshuliganer, korv med bröd och förhoppningsvis Blå-vittvinst! Kan det bli bättre? Rapporten kommer ikväll när jag kommer hem.

"Fotboll är ett spel där två lag på en plan sparkar en boll med avsikt att inom en på förhand bestämd tid få in bollen i motståndarlagets målbur samt försöka hindra motståndarlaget att göra samma sak i det egna lagets målbur."         
(
Wikipedia om fotboll)
Aha, nu är jag expert!

Har jag nämt att min katt är fotomodell?

image6
Självaste Tyra Banks skulle varit nöjd
"Come on Kitty, work your hairy body! Give me some fierce eyes!"

image8
"This one you really nailed! It looks like an advertisment in any Kitty-cat fashion magazine!"

Anledningar till insomningsproblem

1. Jag glömde ringa och gratta födelsedagsbarnet idag! Jag är en hemsk vän...
2. Jag har idag också tappat bort nyckeln till ICA's dörrar.
3. Katten har varit ensam alldeles för mycket den senaste veckan.

Problem: Jag är för tillfället inne i en sanslöst virrig/tankspridd period.
Lösning: Mina kursares lösning på detta sekundära dyssomni-problem: Zolpidem. 
Men frågan är vilken primär faktor som utlöst detta beteende? Särboskapet? Solen? Plugget? För litet glassintag? Brist på solsemester? Ge mig ett piller som botar mig! Nu!

Såå gott!

image5




Jag har aldrig förstått mig på godis.
5 bitar räcker innan jag mår illa av alla syntetiska fruktsmaker och sötslisk.
Men chips däremot, mums!
Kryddor, salt, potatis och fett i en underbar symbios!

Problem: Ingen Sourcream & Franska örter hemma.
Lösning: Strunta i suget och var nöjd med din knäckemacka..

Vad har hänt idag?

02.47 Kom hem från Cocktailpuben och hade mysfika med mig själv. 
Kvällen var jätterolig! Alldeles för länge sedan jag såg Jakob/Morfar som även hade med sig sin entertainervän Christian, denna kombination gav mig magont. Men bra magont som kom utav att jag gapskrattade 75% av tiden med dem.

10.35 Utvilad Therése hoppar ur sängen (inte en uns av bakishet) och sticker iväg till Frölunda Torg för att inhandla en Telescopic Mascara eftersom jag råkat slänga den andra när jag städade...smått tankspridd period just nu.

13.30 Infinner mig på grön gräsmatta där brunch intas och kroppar solbränns. Mycket tjejsnack, fnitter men även djupa diskussioner om öronvax, kissnödighet och benhår, hmm...

16.00 ICA needs me! I need ICA's money!

Nu: Skippar kvällens festligheter och myser hemma med katten. Kollar igenom mina favoritbloggar och upptäcker att Internet idag dissar systrarna hemma i Linköping: "Internet Explorer cannot display the webpage", vad ska jag nu ta mig till?


It's not my cup of egg

Äggen är kokade!

Problem: Hey, jag har ju inga äggkoppar!
Lösning: En värmeljushållare.

Om en timme ska jag vara hos optikern och spendera 1000kr på min dåliga syn, orättvist!

Inte bara jag som är slöfock

image2

Lucia (aka Katten) vet hur dagarna ska fördrivas.

Varför?

Hela dagen har jag försökt att äta nyttiga grejer för att minska risken för framtid som rund boll. Soppa till lunch och kycklingmacka på Italienska bageriet till middag.

21.55 Sedan sitter jag där på ICA. 5 min kvar till stängning, magen kurrar som en galning och sockersuget är på topp. Vad får jag då syn på? Jo, i bake-off skåpet ligger ett ensamt litet wienerbröd.. en liten källa av fett och socker.. och den ropar på mig.. "Therése ät mig och må bra!" Nej, säger jag till mig själv, det blir havregrynsgröt och ett kokt ägg när jag kommer hem.

22.01. Butiken är stängd, kassan ska tömmas och i handen har jag ett halvätet wienerbröd. Nej! Var är min självkontroll??

Nu. Tittar lite halvt på CSI. Orka koka ägg, har jag tur blir det havregrynsgröt.

Yeah baby!

Nycklar upphittade! Längst ned under mina sjalar låg de, visste att jag lagt dem på något riktigt korkat ställe (tittade faktiskt i frysen). Nästa kraftansträning blir att släpa sig till tvättstugan..

På fredag är det Cocktailpub på Hvillan (kårhuset) och jag ägnade en kvart igår åt att klaga över att jag inte har något att ha på mig.
Problem: Vill ha en röd klänning, men har lovat mig själv att inte shoppa mer denna månad.
Lösning: Öppna din garderob och inse att du redan har en supersöt röd klänning, oops.

Jag och Mika mot dammråttorna

Nu ska jag storstäda hela lägenheten med Mika i öronen. Min förhoppning är att samtidigt hitta tvättnycklarna, jag behöver verkligen tvätta!

Har något vettigt hänt idag?

Idag har jag:  

  • Åkt spårvagn till skolan och hem igen
  • Ätit två små geisha
  • Tappat bort mina tvättnycklar
  • Suttit på kår-möte och ätit en gigantisk kanelbulle
  • Varit på after work på Babar och druckit ett glas vin
  • Kommit hem, satt mig i soffan framför Grey's anatomy (som jag redan sett)
  • Startat ohälsobloggen

Skulle jag lika gärna kunnat stanna kvar i sängen imorse? Hmm, man börjar ju fundera.


Välkommen!

Endast för att irritera och ha lite roligt med Lovisas nystartade och otroligt hurtiga hälsoblogg öppnar nu Therése alldeles egna ohälsosamma blogg!
Här kommer ni kunna läsa om allt onyttigt jag stoppar i mig, alla träningspass som inte blir av, recept innehållande minst 70% mättade fetter och långa tevekvällar.

Jag är utbildar mig just nu till Apotekare och arbetar även extra på ICA. Resten av min vardag spenderas i soffan med laptopen i knät samtidigt som jag tittar på teve, på diverse after work på Avenyn och solandes på klipporna utanför mitt hus.

Wish me luck!

Soliga hälsningar Therése

RSS 2.0